ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ


Η ΟΛΥΜΠΟΣ ήταν, είναι και θα παραμείνει προσηλωμένη στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών Ελληνικών Γαλακτοκομικών προϊόντων.

Συνεργάζεται με 70 Έλληνες πιστοποιημένους, για τη χρήση μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών, παραγωγούς, που τους παρέχει τεχνογνωσία από έμπειρο επιστημονικό δυναμικό της εταιρείας, καθώς και εξωτερικούς πανεπιστημιακούς συνεργάτες για τη διατροφή, υγιεινή και ευζωία του ζωικού κεφαλαίου.


Ήταν η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με τη GREENPEACE για τη δημιουργία του οδηγού καταναλωτών.

Ήταν η πρώτη εταιρεία που πιστοποιήθηκε από το διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό CERT-ID για ΑΠΟΥΣΙΑ μεταλλαγμένων οργανισμών στις ζωοτροφές < 0,1 Ήταν η πρώτη εταιρεία που επιδίωξε, σε συνεργασία με τη GREENPEACE, να επισημάνει την ετικέτα του γάλακτος (NON GMO) με συνεχείς παραστάσεις στα επίσημα όργανα της πολιτείας, μα δεν της το επιτράπηκε. Τιμωρήθηκε με πρόστιμα και απαγορεύσεις για οποιαδήποτε επικοινωνία, της μη χρήσης γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών. Έγινε το «μαύρο πρόβατο» του κλάδου για τη συμπόρευση με τη GREENPEACE.

Είναι πιστοποιημένη από τον ανεξάρτητο οργανισμό EUROCERT για τη χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών (επισυνάπτεται το πιστοποιητικό και η επιστολή της EUROCERT προς την GREENPEACE) Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του κρατικού πιστοποιητικού AGRO7 για τη χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών.

Ενθάρρυνε και ενθαρρύνει στη δημιουργία και ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου. Αγωνιά για το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας και του Έλληνα αγελαδοτρόφου. Με την πάροδο του χρόνου, η ιδέα της χρήσης μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών ωρίμασε, οι περισσότεροι την ακολούθησαν και ξαφνικά βρέθηκε η ΟΛΥΜΠΟΣ, μέσα σε ένα απόγευμα, να πρέπει να απολογηθεί.

Επικοινωνήσαμε με την GREENPEACE το ίδιο απόγευμα της ανάρτησης και το επόμενο πρωί, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, επισκεφτήκαμε τους ανθρώπους της GREENPEACE και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΕ 2 ΣΗΜΕΙΑ:

1. Να πιέσουμε με κάθε δυνατό μέσο για την άμεση εφαρμογή του εθνικού προτύπου AGRO 7 για τη σήμανση ζωικών προϊόντων από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
2. Να προωθήσουμε την ανάπτυξη της καλλιέργειας ντόπιων ζωοτροφών (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) και να κατευθύνουμε τους συνεργάτες αγελαδοτρόφους μας στην κατεύθυνση της πλήρους καθετοποίησης του έργου τους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι συνεργάτες παραγωγοί της ΟΛΥΜΠΟΣ χρησιμοποιούν ντόπιες, ιδιοπαραγόμενες και από τοπικούς αγρότες ζωοτροφές (καλαμπόκι, τριφύλλι, κριθάρι, σιτάρι, πίτουρα) που αποτελούν την κύρια διατροφή των εκτροφών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο από 95%. Επιπλέον: 1. Ενημερώσαμε τους υπεύθυνους της GREENPEACE ότι για να διασφαλίσουμε ΑΠΟΛΥΤΑ την χρήση μη μεταλλαγμένης σόγιας, η εταιρεία μας θα αναλάβει η ίδια την διάθεσή της, προμηθεύοντας και προστατεύοντας τους συνεργάτες παραγωγούς μας. 2. Προτείναμε την ΑΜΕΣΗ, από κοινού, δειγματοληψία με τη GREENPEACE, των ζωοτροφών που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί μας, από το ΣΥΝΟΛΟ των μονάδων, αναλαμβάνοντας και την υποχρέωση κοινοποίησης των αποτελεσμάτων. Η GREENPEACE δεν αποδέχθηκε την πρόταση μας για άμεση και διαφανή διαδικασία δειγματοληψίας, με το αιτιολογικό ότι δε λειτουργεί σαν ελεγκτικός μηχανισμός , ενώ ήδη αυτό έκανε το προηγούμενο διάστημα σε 3 από τις 70 μονάδες μας, όπως δήλωσε. Φαίνεται ότι τελικά το σημαντικότερο για την GREENPEACE είναι να γίνει <<ντόρος>>, αδιαφορώντας για την αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας, παίζοντας με την φήμη και το όνομα της εταιρείας μας και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ.

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της ΟΛΥΜΠΟΣ, δηλώνουμε ότι τις αρχές μας δεν τις αλλάζουμε. Αυτό που τόσα χρόνια κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε προσπαθώντας για την θέσπιση του εθνικού προτύπου και συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες που τηρούν πρωτόκολλα, διαδικασίες και αρχές στην δουλειά τους. Με την GREENPEACE δεν είμαστε απέναντι. Ίδιος είναι ο στόχος. Ο αγώνας είναι συνεχής.

Ως εκ τούτου ΦΙΛΗ Η GREENPEACE ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .

Ας αναλογισθούμε όλοι ως κοινωνία , ως πολιτεία, που οδηγείται η Ελληνική παραγωγή, η Ελληνική μεταποίηση και τα Ελληνικά προϊόντα.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ .



ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. - ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ

16ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας – Θεσ/νίκης 410 02 Λάρισα, Τηλ.: 2410-541160-3 – Fax: 2410- 541164

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More