ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Το Κυπριακό είναι θέμα ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ενός Ανεξάρτητου Κράτους ,μέλους των Ηνωμένων Εθνών.

Λευκωσία, 11 Νοεμβρίου 2010
Κύριο Τζάκ Στρο, Βουλευτή Βουλή Αντιπροσώπων Λονδίνο SW1A 00A
Αγαπητέ Κύριε Στρό,
Αναφερόμεθα στο άρθρο σας στην εφημερίδα “The Times” της 8ης Νοεμβρίου 2010, για να......
σημειώσουμε τα ακόλουθα
1. Η βασική δήλωση σας “Όχι εάν και αλλά, η Τουρκία πρέπει να είναι μέρος της ΕΕ”Εκφράζουμε τη συμπάθεια μας προς τη φιλο-τουρκική επιμονή σας. Εξ άλλου, η Τουρκία πληρώνει μεγάλα ποσά για την προώθηση τέτοιων δηλώσεων.
Όμως, τα υποστηρικτικά επιχειρήματα σας είναι αβάσιμα, λανθασμένα, άδικα και πολιτικά ανόητα.
2. Το επιχείρημα σας “Η Τουρκία (με πληθυσμό 74 εκατομμύρια) είναι τώρα όμηρος των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο. (Έλληνες Κύπριοι 0.75 εκατομμύριο, Τούρκοι Κύπριοι 0.25 εκατομμύριο)”,
Αυτό, πράγματι, είναι και το κύριο επιχείρημα της ίδιας της Τουρκικής κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας ότι τα επιχειρήματα και οι ενέργειες της Τουρκίας για την Κύπρο συνεχίζουν να είναι Βρετανικής προέλευσης.
Καμία έκπληξη, κύριε Στρό! Πράγματι, εάν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.freedomjustice.com.cy και κατεβάσετε το απόλυτα τεκμηριωμένο, δίγλωσσο βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια – Bloody Truth”, θα μορφωθείτε πλήρως για τη Βτετανο-τουρκική συνωμοσία κατά της Κύπρου από τη δεκαετία του ’50.  Σας υπενθυμίζουμε, κύριε Στρό, ότι έναντι του πληθυσμού της Τουρκίας των 74 εκατομμυρίων υπάρχει ό πληθυσμός της ΕΕ των 500 εκατομμυρίων, μέρος του οποίου είναι ο πληθυσμός των Ελλήνων Κυπρίων (820 thousand), καθώς επίσης και ο ΝΟΜΙΜΟΣ πληθυσμός των Τούρκων Κυπρίων, αμέσως με την κατάληξη του Κυπριακού Ζητήματος βάσει των αρχών και αξιών της ΕΕ (παρακαλούμε ανατρέξατε στη Συνθήκη Ένταξης της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, Αθήνα 16 Απριλίου 2003).  Το εφεύρημα σας “250 χιλιάδες Τούρκοι Κύπριοι” ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗΛΟ. Το 1974 οι Τούρκοι Κύπριοι αριθμούσαν 120 χιλιάδες, ΣΗΜΕΡΑ είναι 80 χιλιάδες (οι υπόλοιποι δεν άντεξαν την παράνομη παρουσία των Τούρκων στρατιωτών και εποίκων και εγκατέλειψαν την Πατρίδα τους). Η μέγιστη πλειοψηφία των κατά τα λεγόμενα σας “250 χιλιάδων Τούρκων Κυπρίων” είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ, τους οποίους εξήγαγε η Τουρκία προς το παράνομα κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με σκοπό την κατάληψη των κλεμμένων, ελληνικής ιδιοκτησίας περιουσιών και την αλλαγή της δημογραφικής εικόνας της κατεχόμενης περιοχής ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ και, στη συνέχεια, ολόκληρου του δημογραφικού χάρτη του Νησιού.
Όπως ίσως γνωρίζετε, αυτό αποτελεί διεθνές Έγκλημα Πολέμου.
3. Το μακροσκελές επιχείρημα σας “η δικαιοδοσία της Κυπριακής Κυβέρνησης εκτείνεται μόνο στο βόρειο τμήμα της νήσου, αφ’ ότου ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε τον κατ’ εξοχή Τουρκικό Κυπριακό βορρά το 1974. Μια “Πράσινη Γραμμή” των ΗΕ διασχίζει το μέσο της πρωτεύουσας Λευκωσίας, με την κυβέρνηση της μη αναγνωρισθείσας μέχρι τώρα “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (ΤΔΒΚ) να ελέγχει τον βορρά […] Υπάρχουν δύο ιστορίες: εκείνη της “αδικαιολόγητης” Τουρκικής εισβολής και εκείνη της “βίαιης καταδυνάστευσης” από την Ελληνική πλειοψηφία της μειοψηφίας, της οποίας η προστασία της Τουρκίας ήταν (και είναι) ζωτικής σημασίας. Και οι δύο ιστορίες περιέχουν αλήθειες, αλλά επειδή η Ελληνική Κύπρος έγινε αποδεχτή στην ΕΕ πριν από οποιαδήποτε διευθέτηση ως προς το μέλλον της νήσου, είναι οι δικές τους αλήθειες που επικρατούν στις αποφάσεις της ΕΕ για την Τουρκία”
Αυτό το επιχείρημα παραβιάζει όλες τις πολιτικές, νομικές και ηθικές αρχές, είναι κυνικό και υποβαθμίζει το κύρος σας ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής της Χώρας σας.  Σας υπενθυμίζουμε, κύριε Στρό, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το Κράτος που εξελίχθηκε το 1963/64 μέσα από την ΑΝΕΠΙΤΥΧΗ Βρετανο-τουρκική συνωμοσία για κατάργηση του υπάρχοντος Κράτους, την απόσχιση και αυτο-απομόνωση των Τούρκων Κυπρίων και την αυτο-κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεως, ότι αυτό το κυρίαρχο Κράτος διοικείται δημοκρατικά από τη φυσική πλειοψηφία των νομίμων Πολιτών του, ότι αυτό ακριβώς το Κράτος είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο για τα τελευταία 47 χρόνια και ότι αυτό είναι το Κράτος, το οποίο εντάχθηκε στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004 ως ισότιμο Κράτος-μέλος, κυρίαρχο επί ολοκλήρου του εδάφους της νήσου Κύπρου.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης, κύριε Στρό, ότι η “Πράσινη Γραμμή” που διασχίζει το μέσο της Πατρίδας μας ΔΕΝ δημιουργήθηκε από τα ΗΕ, αλλά από μια ομάδα Βρετανών στρατιωτών με επί κεφαλής τον Βρετανό Ταγματάρχη Τάγκαρτ, οι οποίοι την 3η Μαΐου 1956 διχοτόμησαν τη Λευκωσία με σιδερένιες αμπάρες και συρματόπλεγμα, δίδοντας τότε στη διαχωριστική γραμμή το όνομα “Γραμμή Μέυζον Ντίξον”. Αυτή ήταν η πρώτη “διχοτομική γραμμή” που επεβλήθη στην Κύπρο από τη Βρετανική αποικιοκρατική δύναμη, η οποία ολοκληρώθηκε (και σχεδιάστηκε με πράσινο χρώμα) από τον Βρετανό Στρατηγό Πήτερ Γιάγκ τον Δεκέμβριο 1963, ονομαζόμενη έκτοτε ως “Πράσινη Γραμμή” (βλ. "Αιματηρή Αλήθεια" Κεφ. B19 και B31).
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, επιθυμούμε επίσης να σας πούμε, κύριε Στρό, ότι βίαιη καταδυνάστευση πράγματι υπάρχει, η οποία όμως εξασκείται από τους παράνομους Τούρκους εισβολείς, οι οποίοι παραβιάζουν συλλογικά και καθημερινά για 37 χρόνια τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των νομίμων Πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Έλληνες Κυπρίους, Τούρκους Κυπρίους, Λατίνους Κυπρίους, Μαρωνίτες Κυπρίους και Αρμενίους Κυπρίους).
Η δική μας δήλωση: • Η ολική προσέγγιση σας γίνεται καθαρά για σκοπούς άσκησης πνευματικής και ψυχολογικής πίεσης επί των Ελλήνων Κυπρίων, εν όψη μιας αναμενόμενης επανάληψης του «Σχεδίου Αννάν 2002-2004» του Ντέιβιτ Χάννεϋ. • Ξεχάστε το, κύριε Στρό. Οποιαδήποτε τέτοια «διευθέτηση» θα είναι ένα ακόμα ΦΙΑΣΚΟ. • Η απόπειρα να καταργηθεί η Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία και να μετατραπεί σε Τουρκικό προτεκτοράτο κάτω από Βρετανική Κηδεμονία, απλώς δεν συζητείται.
Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε μην εκνευριστείτε από την -ακόμα πιο ισχυρή σε σύγκριση με εκείνη του 2004- απόρριψη της συνωμοσίας για “Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία”. Απλώς να αιτιάστε τον αλαζόνα και υπερφίαλο εαυτό σας.
Ειλικρινά,
Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Πάνος Ιωαννίδης Πρόεδρος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More