ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΜΙΡ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αποδείξεις για την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων έρχονται στο φως αυτήν την φορά από το μακρινό Κασμίρ. Το Κασμίρ (Kashmir) είναι μια ιστορική γεωγραφική περιοχή ( 222.236 τ.χλμ.,12.649.917 κάτοικοι) της νοτιοκεντρικής Ασίας.

Το 326 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος εισέβαλε στην Ινδία και νίκησε τον Ινδό βασιλιά Πώρο στην μάχη του Υδάσπη. Οι ιστορικοί πιστεύουν πως την ίδια χρονιά πέρασε από τα σύνορα του σημερινού Κασμίρ. Ο βασιλιάς της περιοχής, Αμπισάρα, παραδόθηκε στον Μακεδόνα στρατηλάτη και όλη η περιοχή πέρασε στην σφαίρα επιρροής του Πώρου.

Ο Αλέξανδρος εγκατέστησε Ελληνικές φρουρές στην περιοχή. Αρκετές φυλές που ζουν σήμερα στην περιοχή πιστεύουν πως κατάγονται από τους Έλληνες στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι ντόπιοι Ινδοί χρησιμοποιούσαν για τον Μακεδονικό στρατό του Αλεξάνδρου την ονομασία Γιαβάνας . Σύμφωνα με τους ιστορικούς την ονομασία Γιαβάνας βρίσκουμε να την χρησιμοποιούν λαοί της Ασίας όταν αναφερόντουσαν στους Έλληνες, έστω με κάποιες μικρές παραλλαγές .

Μάλιστα σύμφωνα με τον Ινδό Ιστορικό Iqbal Ahmad, η ονομασία Γιαβάνα ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται στο μακρινό Κασμίρ για τους Έλληνες. Στην γλώσσα των ντόπιων, Γιάβα σημαίνει όμορφος.

Σε άλλες πηγές από το Κασμίρ αναφέρεται και δεύτερη εισβολή. Αυτήν την φορά από τους Μαλέχας, τους οποίους οι ντόπιοι ιστορικοί ταυτίζουν με τους Έλληνες της Βακτρίας.

Γίνεται αναφορά σε 2 “Έλληνες πρίγκηπες“, τον Δημήτριο και τον Μένανδρο. Άλλες αναφορές σε Έλληνες περιλαμβάνουν τα ονόματα των Απολλόδωρο, Μένανδρο, Ζοιλό, Ιππόστρατο Ανταλκίδα, Αγαθοκλή κ.α.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More