ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας αφού ο διοικητής του στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή…».

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και εν όψει της ορκωμοσίας τους οι στρατιώτες της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή…», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας το οποίο αποτελεί ένα από τα επίσημα εμβατήρια του Στρατού μας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΓΕΣ (http://www.army.gr/default.php?pname=Anthems&la=1).

Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο της εκπαίδευσης να φτάσει τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Ο τελευταίος σφύριξε τρεις φορές από μακριά, όμως οι στρατιώτες δεν τον άκουσαν. Κατόπιν πλησίασε πιο κοντά και φώναξε «σταματήστε». Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον λοχία και του είπε ότι υπάρχει διαταγή η οποία έχει απαγορεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι. Η πράξη του διοικητή δυσαρέστησε τους φαντάρους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στους αξιωματικούς της Μοίρας.

Για το θέμα ερωτήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με την πράξη του διοικητή της 162ης Μοίρας. Σύμφωνα με τον υπουργό, «Υπάρχει οδηγία που καλεί όλες τις μπάντες των ενόπλων δυνάμεων να παίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι στις παρελάσεις. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο εν λόγω διοικητής διέκοψε το τραγούδι».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More