ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 3.000.000 ΘΥΜΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΣΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ,ΩΣ ΕΚΤΟΥΤΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ.

Πρόκληση από τον Ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή...!
Προκλητικός εμφανίστηκε στα Σκόπια την Παρασκευή, ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής των «Ελευθέρων Δημοκρατών» της Γερμανίας κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, που όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες», αλλά δήλωσε απερίφραστα πως στην Ελλάδα ομιλείται η... «μακεδονική».
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής, βρέθηκε στα Σκόπια ως συμπρόεδρος της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπου είχε επαφές με τον πρωθυπουργό κ. Νίκολα Γκρούεφσκι και άλλους αξιωματούχους και κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στα τοπικά ΜΜΕ, απηύθυνε χαιρετισμό στα σκοπιανά, τα οποία αποκάλεσε ο ίδιος «μακεδονικά». Σύμφωνα με το «ΜΙΑ» δήλωσε συγκεκριμένα : «Χαίρομαι που είμαι σε θέση να σας πω μερικά λόγια στα «Μακεδονικά», στη γλώσσας σας».
Ερωτηθείς αν θα υποστεί συνέπειες στην Ελλάδα, επειδή μίλησε και αναγνωρίζει τη γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική», ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής δήλωσε πως δεν φοβάται αντιδράσεις γιατί «Πολλοί στην Ελλάδα μιλούν «Μακεδονικά» και δεν έχουν πρόβλημα», συμπληρώνοντας αστειευόμενος πως περιμένει περισσότερα προβλήματα από την Βουλγαρία, λόγω της προφοράς του, επειδή θυμίζει περισσότερο βουλγαρικά.
Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να συμπεριληφθεί ο όρος «μακεδονικός» στην τελευταία έκθεση προόδου σχέσεων των Σκοπίων με την ΕΕ.
Στα Σκόπια, όπως είναι φυσικό, τα ΜΜΕ «πανηγυρίζουν» για τις δηλώσεις του ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή.. Χαρακτηριστικός ο τίτλος του SITEL: «Ο Χατζημαρκάκης μίλησε ΄μακεδονικά’».

1 comments:

ti nomizou auta ta kathikia oti opoios milaei ellinika einai kai ELLINAS na min ksanapatisei stin ellada autos o vromo skopianos.

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More