ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;


Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς φαίνεται πως ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου -μία ανεξάρτητη κίνηση, είτε κίνημα, είτε φορέας προβληματισμού- προκειμένου να καταστήσει σαφές τη διαφοροποίησή του από το ΠΑΣΟΚ του διαδόχου του.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού «Επίκαιρα», ο Γ. Παπανδρέου, παρότι το σκέφτεται, κρατά κλειστά τα χαρτιά του, όμως υψηλόβαθμη πηγή στην Ιπποκράτους αποκάλυψε πως ο τέως πρωθυπουργός έχει διαπιστώσει πως το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και όσο κι αν είναι δύσκολο, είναι σαφές πως πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι νέο.

Θεωρεί πως γρήγορα θα μπορέσει να δικαιωθεί για τις επιλογές του και διαβεβαιώνει πως δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα και πως δεν θα ασχοληθεί με τα εσωκομματικά εν όψει διαδοχής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ πιθανότατα θα τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από το «παλιό» ΠΑΣΟΚ και θα απεκδυθεί το «πράσινο», παπανδρεϊκό και σοσιαλιστικό μανδύα. Οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνουν πως θα δυσκολευτεί να συσπειρώσει το σκληρό και ιστορικό πυρήνα της παράταξης, δηλαδή το 15-20% του εκλογικού σώματος.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι κινήσεις του θα γίνουν μετά τις εκλογές.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More