ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


Κάτι λιγότερα από 100 δις θα πάνε στις τράπεζες, σύμφωνα με τα όσα υπέγραψε ο Βενιζέλος στις Βρυξέλλες!

Το ποσό που θα δοθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέρχεται στα 58,5 δις,ενώ αν συνυπολογίσουμε και τα 35 δις που είναι η σύμβαση για τις εγγυήσεις που παρέχει το EFSF προς την ΕΚΤ Και το Ευρωσύστημα για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια εφαρμογής του PSI, τότε πάμε αισίως για τα 93,5 δις ευρώ!

Και τα ΜΜΕ κάθονται και ασχολούνται με το ποιος θα κάνει νέο κόμμα στο ΠΑΣΟΚ και το τι θα γίνει σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο…

Τι υπέγραψε χθες ο Βενιζέλος:

• Η σύμβαση για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών (23 δισ. ευρώ).

• Η σύμβαση για τις εγγυήσεις που παρέχει το EFSF προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια εφαρμογής του PSI (35 δισ. ευρώ)

• Η σύμβαση για τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποία χρηματοδοτείται από τον επίσημο τομέα η ανταλλαγή των ομολόγων.

Τα 30 δισ. ευρώ θα δοθούν μέσω ομολόγων του EFSF. Το ένα, ύψους 15 δισ. ευρώ θα λήγει σε ένα έτος και το άλλο, επίσης 15 δισ. ευρώ, σε δύο.

• Η σύμβαση για την κάλυψη από το EFSF των δεδουλευμένων τόκων του ελληνικού δημοσίου χρέους μέχρι στιγμής (5,5 δισ. ευρώ).

• Η σύμβαση για το σχήμα συγχρηματοδότησης (co-financing) μεταξύ επίσημου και ιδιωτικού τομέα που συνιστά ένα από τα κρίσιμα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του PSI.

-Αυτά τά δισ.ευρώ πού πάνε στίς τράπεζες,είναι δάνεια πού θά πληρώσουν οι Ελληνες ,ερώτάσθε κοινοβουλευτικοί δικτάτορες…

.-Γιατί δέν κρατικοποιείται αυτές τίς τράπεζες..?
.-Γιατί δέν κουρεύετε τά δάνεια τών πολιτών σέ αυτές τίς τράπεζες…?

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More