ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ


Μήπως χρειάζεται να διοριστεί ένας Γκαουλαιντερ στη Γερμανία για να κανονίσει το χρέος προς την Ελλάδα; ...
αντέστρεψε την πρόταση των Γερμανών για διορισμό Επιτρόπου-καπέλο στην Ελλάδα για τον προϋπολογισμό ο Μανώλης Γλέζος.
Αφορμή η ανακίνηση του θέματος των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου που ήρθε στην επιφάνεια λόγω της επικείμενης απόφασης – την Παρασκευή- του Δικαστηρίου της Χάγης για την Σφαγή του Διστόμου.
Αναφερόμενος ο αγωνιστής της εθνικής αντίστασης στον πλούτο που καταχράστηκαν οι κατακτητές κατά την περίοδο της κατοχής 41΄-44΄, τόνισε ότι υπολογίστηκε από την Διασυμμαχική Επιτροπή των Παρισίων σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια αγοραστικής αξίας 1938.
«Μας έδωσαν 7,1. Από τότε δεν μας έδωσαν τίποτα και ενώ έχουν πάρει όλες οι άλλες χώρες. Με ποιο δικαίωμα εξαίρεσαν την Ελλάδα», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος. Μάλιστα έχοντας υπολογίσει, χωρίς τους τόκους, τις οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα μας το συνολικό ποσόν ανέρχεται στα 162 δισεκατομμύρια ευρώ, 108 στον τομέα των επανορθώσεων και 52 δις από τα κατοχικά δάνεια.
Επίσης, τόνισε ότι ως Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των γερμανικών αποκαταστάσεων, είχαν ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είχαμε ποτέ απάντηση από την κυβέρνηση Παπανδρέου και μονάχα η αξιωματική αντιπολίτευση του Αντώνη του Σαμαρά και είπε πως όλα τα στοιχεία που θα του δώσουμε θα τα αξιοποιήσει προς το όφελος της χώρας. Για πρώτη φορά έγινε αυτό από αξιωματική αντιπολίτευση».
«Το 2001 επιτροπή δική μας επισκέφθηκε τον τότε διοικητή της ΤτΕ, που είναι ο σημερινός πρωθυπουργός και του ζητήσαμε να δώσει σε μας και στην δημοσιότητα, τα στοιχεία του γερμανικού δανείου. Απάντησε ότι, δεν έχω εντολή από την κυβέρνηση, χρειάζεται κυβερνητική εντολή», διερωτώμενος για ποιον λόγο δεν το κάνει σήμερα ο ίδιος. Ακόμα είπε πως «Οι σημερινοί ηγέτες της Γερμανίας θέλουν να εκδικηθούν την Ελλάδα, επειδή ματαίωσε τα σχέδια του Χίτλερ», είπε στον Real fm .



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More