ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ

Κατέκτησαν οι Σκοπιανοί την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ της Λιθουανίας και ξεκίνησαν τις εθνικιστικές φανφάρες.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τους μπασκετμπολίστες από την ΠΓΔΜ να πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί των Λιθουανών, τραγουδώντας συνθήματα εθνικιστικού περιεχομένου που στοχοποιούν την Θεσσαλονίκη επαναφέροντας στο προσκήνιο τις βλέψεις των… γειτόνων για τη «μεγάλη Μακεδονία» που ονειρεύονται.


Οι Σκοπιανοί, που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φανταζόντουσαν τέτοια επιτυχία που τους έβγαλε για πολύ λίγο από την παγκόσμια αφάνεια, τραγουδούσαν ξέφρενα το:
«Izlezi momče, pravo na terasa, pozdravi ja Gocevata rasa,
krenete racete gore, naše ќe bide i solunsko pole»,
που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση:
«Πήγαινε νεαρέ ίσια στο μπαλκόνι σου και χαιρέτισε την ράτσα του Goce (ιδρυτής της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης»), άπλωσε τα χέρια σου ψηλά, τα δικά μας θα είναι στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης»!!!
Οι Σκοπιανοί, το εθνικιστικό παραλήρημα το είχαν ξεκινήσει από πριν, καθώς τραγουδούσαν το ίδιο τραγούδι με τους οπαδούς τους στις κερκίδες.
Άραγε η FIBA που είναι αμείλικτη σε τέτοια θέματα, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το υφυπουργείο Αθλητισμού θα αντιδράσουν σε αυτή την πρόκληση;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More