ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ


Την προσωρινή έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας προτείνει ο επικεφαλής της PIMCO, Μοχάμεντ Ελ Εριάν, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Financial Times”.

Ο Ελ Εριάν αναφέρει ότι στην παρούσα φάση, η Ευρώπη καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση ή στη χορήγηση «εκπαιδευτικών αδειών» σε κράτη-μέλη, προκειμένου να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Η δημοσιονομική ενοποίηση, αναφέρει, θα μπορούσε να επιτευχθεί διαμέσου εγγυήσεων ή μεταβιβάσεων ,που θα σταθεροποιούσαν τη δυναμική του συνολικού χρέους της ευρωζώνης, μέσα από την επιθετική χρήση ενός ενοποιημένου ισολογισμού.

Ως αντάλλαγμα, τα κράτη-μέλη θα αποδεχθούν να θυσιάσουν ένα μεγάλο κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας και της δημοσιονομικής στρατηγικής τους.

Εφόσον κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των χρεών της περιφέρειας, σε επανακεφαλαιοποίηση της ΕΚΤ, σε ενίσχυση του συστήματος πληρωμών, με την ταυτόχρονη αποκατάσταση των συνθηκών ανάπτυξης.

«Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει «εκπαιδευτικές άδειες» κρατών-μελών από την Ευρωζώνη» τονίζει ο Ελ Εριάν, τα οποία θα ανακτήσουν την ελαστικότητα που απαιτείται για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

Στα πλαίσια αυτά, ο επικεφαλής της PIMCO συμμερίζεται πλήρως τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου, που δηλώνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες λύσεις, καθώς οι συνεχείς καθυστερήσεις δημιουργούν τακτικές επέκτασης της κρίσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More