ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ



Μια κίνηση που προκαλεί αναστάτωση στην Άγκυρα αποφάσισαν να κάνουν οι Κούρδοι.

Το "Κογκρέσο Δημοκρατικής Κοινωνίας" που είναι το επίσημο πολιτικό όργανο των Κούρδων αποφάσισε να ανακηρύξει την "Δημοκρατική Αυτονομία" όπως τη χαρακτήρισαν.

Η αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Αϊσέλ Τουγλούκ δήλωσε "σύμφωνα με δικαιώματα μας που προκύπτουν απο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με την αντίληψη της κοινής πατρίδας και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, σεβόμενοι τα δικαιώματα των λαών της Τουρκίας, ως Κουρδικός λαός κηρύσσουμε τη "Δημοκρατική μας Αυτονομία". Η Τουγλούκ ζήτησε την αναγνώριση της "Δημοκρατικής Αυτονομίας".

Η Τουγλούκ που χειροκροτήθηκε για πολλά λεπτά απο τους συμμετέχοντες στην ανακήρυξη τόνισε πως η Τουρκία για πολλά χρόνια δεν ήθελε να παραδεχτεί την ύπαρξη των Κούρδων και προσπάθησε να τους εξοντώσει.

Η ίδια διευκρίνισε οτι η αυτονομία δεν σημαίνει κάποια αλλαγή στο στάτους των συνόρων απλά θα βοηθήσει στην οργάνωση του Κουρδικού λαού σε τοπικό επίπεδο για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.

Η κίνηση έχει τη σημασία της. Πάντως εντύπωση προκαλεί πως η πολύνεκρη ενέδρα του PKK με 13 νεκρούς στρατιώτες έγινε την ίδια ημέρα με την κήρυξη της "δημοκρατικής αυτονομίας"

Σάλος στην Τουρκία από την επιδρομή του ΡΚΚ με τους 13 νεκρούς στρατώτες!

Η πιο επιτυχημένη επιδρομή Κούρδων αγωνιστών της ελευθερίας κατά εγκαταστάσεων του τουρκικού Στρατού τα τελευταία χρόνια που είχε ως αποτέλεσμα 13 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς, δημιουργεί αναταράξεις στην Τουρκία και κριτική κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Επτά άνθρωποι, που θεωρείται ότι ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχασαν επίσης τη ζωή τους στη μάχη στην πόλη Σιλβάν την Πέμπτη. Επρόκειτο για την πιο αιματηρή σύγκρουση μεταξύ του τουρκικού στρατού και των ανταρτών τα τελευταία χρόνια.

Καταδίκασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν την επίθεση:

«Δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτές οι αποτρόπαιες επιθέσεις. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν. Οι σύμμαχοι του NATO είναι πλήρως αλληλέγγυοι με την Τουρκία ενάντια στη μάστιγα της τρομοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ράσμουσεν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More