ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΝΟΥΡΑΚΗΣ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Στο τιμόνι ενός εξαιρετικά φιλόδοξου ερευνητικού project για την αντιμετώπιση του καρκίνου, που ήδη «τρέχει» στην Αυστραλία, βρίσκεται ομογενής διακεκριμένος ογκολόγος.
Ο καθηγητής Γιώργος Καννουράκης, επικεφαλής του Κέντρου Αντικαρκινικής Ερευνας του Μπάλαρατ, ξεκινά μια πρωτοποριακή σειρά ερευνών για τη θεραπεία του μεσοθηλιώματος και του καρκίνου των πνευμόνων.

Η νέα έρευνα του Κέντρου Αντικαρκινικής Ερευνας Μπάλαρατ εστιάζει στην εξέταση, μέσω κλινικών δοκιμών, ενός νέου είδους χημειοθεραπείας, η οποία στοχεύει στην εξαφάνιση του καρκινικού όγκου χωρίς να επηρεάζει τα άλλα όργανα, όπως γίνεται συνήθως.

Η πρωτοποριακή αυτή έρευνα ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από τρία χρόνια, ωστόσο σήμερα, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Καννουράκη, το κέντρο είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές. Στο στάδιο αυτό, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, η επιστημονική ομάδα θα δοκιμάσει μια σειρά φαρμάκων πάνω σε ασθενείς που υποφέρουν από μεσοθηλίωμα και καρκίνο του πνεύμονα.

«Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε αυτές τις νέες μεθόδους για να δούμε αφενός από πρώτο χέρι αν μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ασθενείς και αφετέρου, αν οι κλινικές δοκιμές είναι επιτυχημένες, να προσφέρουμε ελπίδα στους πάσχοντες από αυτές τις δύο μορφές» ανέφερε ο ομογενής επιστήμονας επισημαίνοντας ότι οι κλινικές δοκιμές θα βοηθήσουν την επιστημονική κοινότητα να βρει νέες μεθόδους θεραπείας του καρκίνου των πνευμόνων.

Ο ελληνικής καταγωγής ογκολόγος έχει ξεχωρίσει για την επιστημονική του δράση στην Αυστραλία. Το καλοκαίρι του 2009 είχε τιμηθεί με το μετάλλιο «Φροντίδας και ευσπλαχνίας» στα Pride of Australia Awards για την προσφορά του στο ιατρικό λειτούργημα και τις προσπάθειες που κάνει για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων γύρω του. Ο Γιώργος Καννουράκης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, διαπρέπει στο Μπάλαρατ από το 1996, ενώ προηγουμένως εργαζόταν ως ογκολόγος στο Royal Children’s Hospital.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More