ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΟΛΕΙΤΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ;


Την ανησυχία του για την «Κάρτα του Πολίτη» εξέφρασε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο...


πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρίστος Γεραρής.

«Φυσικά και ανησυχούμε για την "Κάρτα του Πολίτη", αλλά δεν μπορούμε να επιλαμβανόμεθα με βάση δημοσιεύματα», τόνισε ο κ. Γεραρής και πρόσθεσε ότι «όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει επισήμως το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου (και πολύ περισσότερο, όταν το θέσει προς δημόσια διαβούλευση), η Αρχή θα τοποθετηθεί».

Παράλληλα, ο κ. Γεραρής επαναβεβαίωσε την αντίθεση της Αρχής στην τοποθέτηση καμερών από την Αστυνομία με απλή επίκληση των αρμοδιοτήτων της και σημείωσε πως άποψη της Αρχής είναι πως οι κάμερες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μονάχα για τη διαφύλαξη της εθνικής άμυνας και ασφάλειας, την αποτροπή και καταστολή σοβαρών αξιόποινων πράξεων και τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Είχαν προηγηθεί παρατηρήσεις της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, η οποία αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονεί η πολυχρηστική «Κάρτα του Πολίτη» για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και δεδομένων, ακόμα και σε χρηστικό επίπεδο.

«Υπάρχει τέτοια αυστηρότητα στο επίπεδο των ασφαλιστικών καλύψεων εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών, που η πάσα παράβαση εκ μέρους του ασφαλισμένου (π.χ. κάπνισμα) μπορεί να συνεπάγεται ακύρωση συμβολαίου. Αν δεν αντιμετωπιστούν αυτά, η επαπειλούμενη γενίκευση κανόνων υπό το πρόσχημα της τεχνολογίας, θα καταργήσει την Αρχή σας ως Αρχή» ανέφερε η κα Κανέλλη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More