ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ


Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος σε παραλήρημα προσβολής κατά των παραδόσεών μας.

Μεσημέρι Δευτέρας και διατυπώνει στο Twitter σκέψεις που μόνο οργή μας προκαλούν, αν μη τι άλλο. Χαρακτηρίζει ως μπούρδα τον “Ομφαλό της Γης”, που οι αρχαίοι πίστευαν ότι βρίσκεται στους Δελφούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός τουιτάρει και αναφέρει ότι βρίσκεται στους Δελφούς προκειμένου να παρουσιάσει θεατρική του παράσταση. Ενημερώνει τους διαδικτυακούς φίλους του ότι η περιοχή βάλλεται από υψηλές θερμοκρασίες. Κάνοντας λόγο για υπερβολική ζέστη.

Όμως, μέσα από το μήνυμά του καταρρακώνει την ιστορία, τα ιερά που άφησαν σε όλους εμάς ως κληρονομιά οι πρόγονοί μας.

Στο μήνυμά του αναφέρει το εξής:

“Κι άλλη γκρίνια: ΖΕΣΤΗ στους Δελφούς. Τι ομφαλός και μπούρδες, εδώ είναι ο φούρνος της κόλασης”.

Χαρακτηρίζει ως ΜΠΟΥΡΔΑ τον Ομφαλό και μας προκαλεί. Ο άνθρωπος που διεκδικεί -ως πολιτευτής- ψήφους από τους Έλληνες που ξέρουν να σεβαστούν την ιστορία τους και να στέκονται με δέος απέναντι της.

Κύριε Αντώνη Καφετζόπουλε μάθετε ότι:

Οι Δελφοί επηρέασαν την Ελλάδα, όχι μόνο θρησκευτικά, αλλά και στην εκπαίδευση, τη λογοτεχνία, την τέχνη και το εμπόριο και κυρίως στον αποικισμό. Οι προσφορές ατόμων και πόλεων στο μαντείο του Πυθίου Απόλλωνα ήταν μεγάλες. Περισσότερα από πέντε χιλιάδες έργα τέχνης υπήρχαν στους Δελφούς, πριν την καταστροφή τους.

Επίσης, κύριε Αντώνη Καφετζόπουλε μάθετε ότι:

Ο «Ομφαλός», το κέντρο της Γης -όπως οι αρχαίοι πίστευαν- ήταν στους Δελφούς. Ο Ομφαλός είναι καλυμμένος με ένα πλέξιμο από μάλλινες κορδέλες, το ονομαζόμενο «αγρηνόν». Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ομφαλός ήταν ο τάφος του δράκοντα Πύθωνα, γιου της Γης, τον οποίον σκότωσε ο θεός Απόλλων, για να καταλάβει το Μαντείο.

Σύμφωνα με άλλους, ο Δίας άφησε ελεύθερους δύο αετούς από τα πέρατα του σύμπαντος, για να βρουν το κέντρο της γης. Πέταξαν και συναντήθηκαν στους Δελφούς, στον Ομφαλό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More