ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η BILD ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η μεγαλύτερης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild, πιο φανατική από κάθε άλλη φορά, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο "Πάρτε πίσω το ευρώ από τους Έλληνες", ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα στον γερμανικό λαό να αποφανθεί και αυτός από την πλευρά του ώστε «να βγουν οι χρεοκοπημένοι Έλληνες από την ευρωζώνη».

Από την έναρξη της κρίσης στην ευρωζώνη, η συγκεκριμένη εφημερίδα εξαπολύει σε τακτική βάση επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων, απηχώντας την άποψη μιας μερίδας των Γερμανών που αισθάνονται εξαπατημένοι και δεν θέλουν να πληρώσουν για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

«Θα έπρεπε να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα στη Γερμανία επίσης για την προγραμματισμένη αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών που προβλέπει ένα μόνιμο μηχανισμό διάσωσης. Αποφάσεις τέτοιας σημασίας δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται χωρίς το λαό», δήλωσε στην εφημερίδα ο Τόμας Σίλμπεχορν, μέλος του CSU, του βαυαρικού συντηρητικού κόμματος που είναι μέλος του συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ.


Ακολουθούν ορισμένες ενδεικτικές φράσεις από το εν λόγω δημοσίευμα:

"Φτάνει πια! Εγγυόμαστε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουμε τους Έλληνες από την πτώχευση και τώρα θέλουν πρώτα να αποφασίσουν αν θα κάνουν οικονομίες".

"Κυρία Μέρκελ, και εμείς θέλουμε δημοψήφισμα! Θέλουμε επίσης να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ".

"Να μην πληρώνουν άλλο οι Γερμανοί για την ελληνική ακαταστασία, τη σπατάλη, του διεφθαρμένου και σαθρού κράτους της Eλλάδας".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More