ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ


Αν θυμηθούμε την περιβόητη επιστολή που φέρεται να έστειλε σε φίλη του ο Νίκος Παπανδρέου η οποία είναι ενδεικτική του ιδεολογικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν όλοι οι υιοί Παπανδρέου:

Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ’60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες
γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά.

Νίκος Παπανδρέου

(Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ -Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

Και συνυπολογίζοντας ακόμη, το πώς έχει συμπεριφερθεί στην χώρα μέχρι σήμερα ο «Έλληνας» πρωθυπουργός οι αδελφοί του και η παρέα του, τις πρωθυπουργικές δηλώσεις περί της «ανάγκης παγκόσμιας διακυβέρνησης», την διαχρονική συμπεριφορά των «συμμάχων» μας, τις πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ, Σόϊμπλε κλπ. περί ανάγκης απώλειας της Εθνικής Κυριαρχίας, την ψήφιση πριν δυόμιση μήνες του νόμου για το Δημοψήφισμα, τις φήμες για άφιξη ευρωπαϊκής δύναμης καταστολής, την επιλεγμένη γενικότητα/ασάφεια στο κείμενο της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, το ξαφνικό ξήλωμα των αρχηγών και επιτελών των ενόπλων δυνάμεων και αν δεχθούμε ότι η Μέρκελ γνώριζε την απόφαση περί δημοψηφίσματος του ΓΑΠ (εξ ού και ο εκνευρισμός Σαρκοζί), τότε σχηματίζεται ένα εφιαλτικό σενάριο για την υποδούλωση της χώρας και των Ελλήνων η οποία θα ξεκινήσει με … συνοπτικές αλλά «δημοκρατικές» και από καιρό σχεδιασμένες διαδικασίες με την ψήφιση από την Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες –όπως και στο 1ο Μνημόνιο- της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Προοίμιο της παραπάνω διαδικασίας αποτελεί η ενδεχόμενη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την ερχόμενη Παρασκευή

Εφ΄όσον τούτο συμβεί και σε συνάρτηση με τα εξαγγελθέντα από το «4ο Ράιχ» για περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας προβάλλει το παρακάτω εφιαλτικό σενάριο γιοα το «αύριο» της Ελλάδας και των Ελλήνων:

i. Περιορίζονται οι ατομικές ελευθερίες με πρώτη, την φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής στο διαδίκτυο.

ii. Περιορίζονται οι συναθροίσεις και οι διαδηλώσεις με διάφορα προσχήματα.

iii. Απαγορεύεται η κυκλοφορία ρευστού χρήματος από τους πολίτες και αντικαθίσταται από την κυκλοφορία λογιστικού μέσω της περιβόητης φοροκάρτας. Όλο το ρευστό κατευθύνεται προς τους δανειστές.

iv. Στην κυριολεξία υποθηκεύεται ολόκληρη η Ελλάδα αντί δανεισμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

v. Την αστυνόμευση αναλαμβάνει ευρωπαϊκή δύναμη.

vi. Όλες οι αποφάσεις για όλες τις εκφάνσεις της ζωής των «καταραμένων» Ελλήνων λαμβάνονται –όπως σήμερα το πρωΐ- ερήμην της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία θα έχει αρμοδιότητες ίδιες με εκείνες της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου

vii. Η χώρα θα παραμείνει για πολλές-πολλές δεκαετίες υπό αυτό το καθεστώς μέχρις της εξάντλησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και της αρπαγής των φιλέτων της Εθνικής περιουσίας.

viii. Μείωση έως τον Δεκέμβριο του 2012 κατά 50% των μισθών και συντάξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με την δημιουργία γενιάς ειλώτων οι οποίοι θα απασχοληθούν σε ξένες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν υπό ευνοϊκότατο καθεστώς στην Ελλάδα

ix. Παραχώρηση ιθαγένειας σε μεγάλο αριθμό μεταναστών και ενθάρρυνση της δημιουργίας πολυπολιτισμικών οικογενειών.

x. Σταδιακή αντικατάσταση της Ελληνικής γλώσσας με την Αγγλική

xi. Συνέχιση μέχρι την ολοκλήρωση του αφελληνισμού της εκπαίδευσης.

xii. Επιβάλλεται πολιτισμική σουποποίηση.

Με λίγη προσπάθεια είναι εύκολο να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας ενέργειες που έχουν γίνει και νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και αφορούν στα παραπάνω και που κάνουν το εν λόγω σενάριο όχι μόνον εφικτό αλλά προβλέψιμο!

Το ερώτημα είναι σε τι βαθμό έχει υποχωρήσει η Εθνική Συνείδηση των Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και των συνεργαζόμενων με αυτό, ποιες είναι οι δυνατότητες λογικής επεξεργασίας που διαθέτουν και ποια είναι η αντίστασή τους στις κομματικές επιταγές, ώστε μεθαύριο να σκεφτούν το καλό της χώρας και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έστω και αν αυτό τους στερήσει την καρέκλα και τα προνόμια που την συνοδεύουν.

Η επιλογή που έχουν μεθαύριο Παρασκευή οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι συνεργαζόμενοι περιορίζεται στην κυριολεξία μεταξύ της ελευθερίας ή μιας νέας πλέον επώδυνης κατοχής της χώρας, τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της οποίας προσεγγίζουν περισσότερο τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας!

Εάν παρόλα αυτά παρασυρθούν από εκβιασμούς και άνομα διλήμματα και δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που οδήγησε την χώρα στα νύχια των δανειστών και άλλων συμφερόντων, τότε δεν θα βρίσκονται απλώς απέναντι από τους «αγανακτισμένους», αλλά θα τους χωρίζει από τους πολίτες χάσμα μίσους με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ιωάννης Δέμος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More