ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Με δηλώσεις στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δυστυχώς έχει προσφέρει πολλά σε άδικους πόλεμους. Θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις διάφορες διχογνωμίες στο ΝΑΤΟ και να παρεμποδίσει αυτή τη διαδικασία αλλά δεν θέλει».

Η γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε
ότι οι επιχειρήσεις γίνονται με στόχο τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο αλλά και γιατί η Λιβύη «πήγαινε να παίξει ένα ηγετικό ρόλο στην Αφρική. Είναι ένα προγεφύρωμα για μεγαλύτερη διείσδυση στην Αφρική».

Για την οικονομική κατάσταση στη χώρα η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προχωρήσει καθώς μετά την κρίση στην Ελλάδα «έγινε υποτίμηση αξίας της εργατικής δύναμης αλλά δεν έγινε μείωση των τιμών». Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα εργαλεία που έχει σήμερα η Ε.Ε. είναι συγκεκριμένα και παρουσιάζονται τρομερές αντιφάσεις. «Πρέπει να διανεμηθούν τα κέρδη και η χασούρα ανάμεσα σε κράτη που αντιπαρατίθεται μεταξύ τους» ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη και συνεργασιών η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι «είναι κάτι που συζητιέται σήμερα στους οικονομικούς παράγοντες αλλά τα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν ενδώσει ακόμη σε μία τέτοια επιταγή», ενώ διευκρίνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θέλει μία πολύ ισχυρή κυβέρνηση.

Για τις αποκαλύψεις της Wikileaks για την Ελλάδα η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι τα τηλεγραφήματα «μεταδίδονται λίγο ανάλαφρα και κουτσομπολίστικα αλλά νομίζω ότι περιέχουν και πυρήνα αλήθειας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More