ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΠΑΜΑ: Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

«Mέσω της θυσίας τους μας βοήθησαν να κάνουμε τις ΗΠΑ αυτό που είναι σήμερα. Οι ΗΠΑ βγήκαν ακόμη πιο δυνατές» από αυτήν την τραγωδία, τόνισε και πρόσθεσε πως «ο κόσμος άλλαξε γιατί σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, το Πεντάγωνο και την Πενσιλβάνια»

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε και στη δολοφονία του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν. «Οι περισσότεροι δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομα αλ Κάιντα. Και παρόλα αυτά χάρη στη θυσία τους ενωθήκαμε και επιφέραμε ένα καταστροφικό πλήγμα στην οργάνωση που έφερε το κακό στο έδαφός μας», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν θα μας απειλήσει πλέον ποτέ ξανά», υπογράμμισε πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κανένα γεγονός δεν μπορεί να καταστρέψει αυτό που είμαστε. Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν μπορεί να αλλάξει αυτό στο οποίο πιστεύουμε (…) Όταν γραφτούν τα βιβλία της ιστορίας, αυτό που θα απομείνει από την 11η Σεπτεμβρίου δεν θα είναι ούτε το μίσος ούτε οι διχόνοιες, αλλά ένας κόσμος πιο ασφαλής, μια χώρα πιο δυνατή και άνθρωποι πιο ενωμένοι από πριν», ανέφερε στην ομιλία του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More