ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Αρνητική απάντηση στο αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, να δημοσιοποιήσει τη «λίστα» τιμών πώλησης της δημόσιας ελληνικής περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων, έδωσε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Όλι Ρεν.
«Δεν επιτρέπεται, για λόγους απορρήτου, να αποκαλύψει η Κομισιόν τις εκτιμώμενες τιμές που διαβίβασαν το υπουργείο Οικονομικών ή/και το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που δεν αποτελεί επ΄ ουδενί ευθεία παραβίαση της αρχής της διαφάνειας» αναφέρει ο κ. Ρεν στην απάντησή του, σε σχετική γραπτή ερώτηση του κ. Χουντή.

Από την απάντηση του Επιτρόπου προκύπτει ότι, δεν υπάρχει μεν κοινοτική νομοθεσία που ν' απαγορεύει την ευρεία κοινοποίηση τέτοιων στοιχείων, ωστόσο, τα εν λόγω στοιχεία έχουν ήδη δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και στους υποψήφιους αγοραστές.


Σε δήλωση του ο κ. Χουντής υπογραμμίζει ότι:


«Η κυβέρνηση και τα κόμματα του μνημονίου όχι μόνο πωλούν την περιουσία του ελληνικού λαού, που θα έπρεπε να προστατεύουν ως εργαλείο ανάπτυξης της χώρας, αλλά κρατούν και ως επτασφράγιστο μυστικό τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.


Αυτό γίνεται για να μην αποκαλυφθεί το πλιάτσικο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, που έχουν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά τα δήθεν στοιχεία, τα οποία δεν δίνουν στον ελληνικό λαό και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, όπως απαντάει ο κ. Ρεν, έχουν ήδη σταλεί στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και φυσικά και στους υποψήφιους αγοραστές, αφού τα έχουν εμπιστευτεί σε διαχειριστές τού τύπου τής κ.Budenikova, η οποία υποχρεώθηκε σε παραίτηση υπό τό βάρος τών κατηγοριών γιά διαφθορά όταν ξεπουλούσε τη δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις στην πατρίδα της τη Σλοβακία.
Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες τιμές πώλησης των περιουσιακών στοιχείων που ξεπουλιούνται, όχι μόνο γιατί το απαιτούν στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής διαφάνειας, αλλά για να αντιληφθεί και ο ελληνικός λαός το μέγεθος της τεράστιας κλοπής που επιχειρείται σε βάρος του».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More