ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ


Επιστολή στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με τη μη αποδοχή του ποσού των 10.000 ευρώ, που αποφάσισε να διαθέσει η Π.Κ.Μ. για τη διοργάνωση της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας.
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης τονίζει, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι στηρίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της Πιερίας», ενώ επισημαίνει ότι το 2011 η Π.Κ.Μ. συμμετείχε στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας με 20.000 ευρώ και στήριξε και την Πασχαλινή Γιορτή Αγοράς με 6.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ψωμιάδης «τα έσοδα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης από τους ΚΑΠ για το 2012 έχουν περικοπεί κατά 80%. Επομένως, ανεξάρτητα από τη πολιτική μας βούληση, είναι εύλογη και αναγκαστική συνέπεια η μείωση των δυνατοτήτων οικονομικής στήριξης σημαντικών διοργανώσεων ανά την επικράτεια της Περιφέρειας». «Έχουμε αποδείξει ότι οι πόρτες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτές για κάθε πολίτη, τόσο του Περιφερειάρχη όσο και των Αντιπεριφερειαρχών. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Γιατί θέλουμε τη συνεργασία όλων των φορέων και όλων των πολιτών για την επίτευξη των στόχων μας. Πολύ δε περισσότερο των Επιμελητηρίων, τα οποία προσδοκούμε να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας για ανάπτυξη. Αρωγοί όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά όπως ο Π. Ψωμιάδης έχει προτείνει επανειλημμένα, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης», κατέληξε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με λύπη μου έλαβα την επιστολή περί μη αποδοχής του ποσού των 10.000 ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η Π.Κ.Μ. για τη διοργάνωση της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας, παρόλο που κανένα Επιμελητήριο στις άλλες περιφερειακές ενότητες δεν έχει λάβει ανάλογο ποσό.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι στηρίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της Πιερίας. Όπως αναφέρετε και στην επιστολή σας, το 2011 συμμετείχαμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση με 20.000 ευρώ, ενώ στηρίξαμε και την Πασχαλινή Γιορτή Αγοράς με 6.000 ευρώ.
Ωστόσο υφιστάμεθα κι εμείς ως Περιφέρεια τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης -γνωρίζετε ότι τα έσοδα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης από τους ΚΑΠ για το 2012 έχουν περικοπεί κατά 80%. Επομένως, ανεξάρτητα από τη πολιτική μας βούληση, είναι εύλογη και αναγκαστική συνέπεια η μείωση των δυνατοτήτων οικονομικής στήριξης σημαντικών διοργανώσεων ανά την επικράτεια της Περιφέρειας.
Όσο για τη διάθεση από την Περιφέρεια 43.000 ευρώ για τη διοργάνωση αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών (όπου συμμετείχε και η Εθνική μας Ομάδα), τον περασμένο Μάιο, σας επισημαίνω ότι είχαν απόλυτα ανταποδοτικό χαρακτήρα καθώς το σύνολο σχεδόν των χρημάτων διοχετεύθηκαν σε επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου –ιδίως τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας. Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι επρόκειτο για μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς που συνέβαλε τα μέγιστα στην προβολή της ΠΕ Πιερίας, καθώς και ότι ο αθλητής είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του τουρισμού. Αθλητισμός – τουρισμός – ανάπτυξη αποτελούν τρίπτυχο για την οικονομική ανόρθωση που όλοι προσδοκούμε και επιδιώκουμε.
Έχουμε αποδείξει ότι οι πόρτες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτές για κάθε πολίτη, τόσο του Περιφερειάρχη όσο και των Αντιπεριφερειαρχών. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Γιατί θέλουμε τη συνεργασία όλων των φορέων και όλων των πολιτών για την επίτευξη των στόχων μας. Πολύ δε περισσότερο των Επιμελητηρίων, τα οποία προσδοκούμε να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας για ανάπτυξη. Αρωγοί όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά όπως ο Π. Ψωμιάδης έχει προτείνει επανειλημμένα, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης.
Αντιλαμβάνεστε δε ότι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε τα οικονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες.
Ελπίζοντας στην απρόσκοπτη συνέχιση της συνεργασίας μας επ’ ωφελεία της Πιερίας και κατ’ επέκταση της Κεντρικής Μακεδονίας, πάντα στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
Ο Αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Δ. Ψωμιάδης»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More