ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ


Η ελληνικής καταγωγής ισχυρή κυρία των αμερικάνικων media, ιδρυτής, πρόεδρος και αρχισυντάκτης της AOL Huffington Post Media, Arianna Huffington, τόνισε σε χθεσινή ομιλία της στο συνέδριο του περιοδικού Economist ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη.

΄΄Οι πιέσεις που ασκούνται στη χώρα και τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλονται από τους Ευρωπαίους ηγέτες έχουν αυξήσει την ανεργία και έχουν περιορίσει την ανάπτυξη΄΄, τόνισε ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία της η Arianna Huffington (γεννηθείσα Aριάννα Στασινοπούλου στην Αθήνα, το 1950).

''Δεν υπάρχουν πραγματικά καλές λύσεις'', συνέχισε η κα. Huffington'', ''αλλά φοβάμαι ότι αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη η προτεραιότητα θα είναι τα αυστηρά μέτρα''.

''Η κατάλληλη κυβέρνηση άνευ ευρώ θα βοηθήσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα'', είπε η εκδότρια η οποία ζεί στο εξωτερικό εδώ και 45 χρόνια.

Το άρθρο πάντως της Huffington υπογραμμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια κίνηση, με τους σοβαρούς κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More