ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ


Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού , πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώτος στην Αττική. Το σύνολο των εξόδων αναλαμβάνεται από τον συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε την κατασκευή και τοποθέτηση, τον περασμένο χρόνο, του ανδριάντα του Φιλίππου Β’, στου Παπάγου.

Προ των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, και ειδικώς την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 (εσπέρας), οργανώνουμε εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», με σκοπό να παρουσιαστεί το έργο και η προσωπικότητά του μεγάλου στρατηλάτη.

Στην εκδήλωση αυτή θα είναι ομιλητές οι εξής:

• Η Πρύτανις κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ,

• Ο Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας κος Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης,

• Ο Καθηγητής κος Robin Lane Fox, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης,

• Ο κος Αθανάσιος Λερούνης, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές»

· Ο κος Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων.

Θα συντονίσει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης, υποστράτηγος ε.α., διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης.

Στην εκδήλωση αυτή έχουν προσκληθεί μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, της Ακαδημίας Αθηνών, της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, Δήμαρχοι (και από πόλεις της Μακεδονίας), Μακεδονικές και άλλες οργανώσεις, ο χώρος της Αρχαιολογίας, ξένες Πρεσβείες και ξένες Αρχαιολογικές Σχολές, και πολλοί άλλοι, κλπ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού και έχει την υποστήριξη δεκάδων μακεδονικών οργανώσεων από την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δρ. Ιωάννης Παρίσης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More