ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ;


Tου Κώστα Ροδινού

Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κινούμενη άμμο. Ό,τι και να σκαρφιστεί ο κ. Βενιζέλος, αδίκως εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει. Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και “αμείλικτα” αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει.

Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη

Τι θα ακολουθήσει;

Κάθισα και μελέτησα όλες τις πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις του. Έκανα και μια προσωπική ανασκόπηση – αναπόληση όσων άλλων έχει πει κατά καιρούς και κυρίως προσπάθησα να διαβάσω “πίσω από τις γραμμές”.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι σε λίγο θα έχουμε εκλογές και ότι θα εκλεγεί μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο νέος πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα 15-20 ατόμων, που είναι έτοιμοι για όλα!

Την ημέρα της ορκωμοσίας αναρτά στο διαδίκτυο το Ε1, το Ε3 και το Ε9 όλων των υπουργών, καθώς και λεπτομερή αναφορά απόκτησης κάθε είδους κινητής και ακίνητης περιουσίας. Όσο καιρό θα ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα τη διαχειρίζεται τριμελής επιτροπή ειδικών από την τράπεζα της Ελλάδος. Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της εδώ μεριάς.

Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας

Αμέσως μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό, ότι διακόπτει τις συζητήσεις με την Τρόϊκα επί ένα δίμηνο, για να επαναπροσδιορίσει τη διαπραγματευτική στρατηγική της χώρας. Οι τρέχουσες δανειακές ανάγκες αντιμετωπίζονται με τρίμηνα έντοκα γραμμάτια.

Ο Πρωθυπουργός, με έμπειρη ομάδα συμβούλων, επισκέπτεται Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία για να διαπραγματευτεί τη σύναψη διμερών δανειακών συμβάσεων, κατά το πρότυπο της σύμβασης Ρωσίας – Κύπρου. Στόχος να καλυφθεί το σύνολον των δανειακών αναγκών της χώρας για το 2012.
Επιστρέφοντας, καταγγέλλει Μνημόνια- Μεσοπρόθεσμα και παρεπόμενα και ανακοινώνει ότι η χώρα θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στις αγορές το 2013.

Μετά επιδίδεται σε ένα Μαραθώνιο…ταχύτητας.

Προχωρεί σε συγχωνεύσεις τραπεζών με στόχο την δημιουργία 2-3 υγιών τραπεζικών Ομίλων.

Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται τα δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά). Δάνεια για τα οποία έχει ήδη αποπληρωθεί το αρχικό κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφονται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής. Έτσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, και έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για άλλες ανάγκες, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο των τραπεζών.

Θεσπίζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων που έφυγαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης. Το ελληνικό δημόσιο εγγυάται την ασφάλεια αυτών των κεφαλαίων.
Η Ελλάδα ιδρύει μια εταιρεία, η οποία αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, εννοείται σε τιμές κάτω της ονομαστικής τους αξίας. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να μειώνουμε το ύψος του χρέους μας.

Ιδρύεται Υπουργείο Επενδύσεων, παρά τω Πρωθυπουργώ, το οποίο αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει κάθε επένδυση που πληροί τις προϋποθέσεις. Ο επενδυτής υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και από τη στιγμή που ο φάκελος είναι πλήρης, η επένδυση εγκρίνεται εντός 30 ημερών, χωρίς άλλες διατυπώσεις!

Ψηφίζεται τον πρώτο μήνα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο μειώνονται δραστικά όλοι οι φορολογικοί συντελεστές. Όσες επενδύσεις επιλεγούν με τη διαδικασία που προείπαμε, θα τελούν υπό το αυτό φορολογικό καθεστώς για μια δεκαετία. Θεσπίζονται δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή. Οι σχετικές υποθέσεις εκδικάζονται εντός τριμήνου και τελεσιδικούν εντός έτους.

Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των φοροφυγάδων και επιτέλους πάνε φυλακή on line οι πέντε μεγαλύτεροι φοροφυγάδες.

Καταργούνται όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται είτε στα Ανώτατα Δικαστήρια, είτε υπό τον Έλεγχο της Βουλής. Επανεξετάζονται, επίσης, όλες οι ΜΚΟ.

Καθιερώνεται υποχρεωτική διετής στρατιωτική θητεία αμέσως μετά το Λύκειο. Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τοποθετείται για το ήμισυ της θητείας στη Βόρειο Ελλάδα (από Έβρο μέχρι Ήπειρο) και για το υπόλοιπο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για ευνόητους λόγους.

Η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευής λιμανιών και μαρινών στα νησιά του Αιγαίου. Μέσω ΣΔΙΤ προσκαλεί ιδιώτες επενδυτές, τιτλοποιεί τα έσοδα και τους παραχωρεί την εκμετάλλευση για μια 20ετία. Ένα μέρος των εσόδων θα περιέρχεται ετησίως στις τοπικές κοινωνίες.

Η Ελλάδα προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ και κατά τα πρότυπα της Κύπρου παραχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς άδειες για την αναζήτηση και εξόρυξη γαιανθράκων. Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, τιτλοποιεί μέρος των μελλοντικών εσόδων.

Δρομολογείται το πρόγραμμα για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, όταν βελτιωθούν οι συνθήκες της οικονομίας μας. Το «ΕΥΡΗΚΑ» δεν χρειαζόμαστε γερμανική εταιρεία συμβούλων, μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας.

Η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα σχέδιο για την μετατροπή της Ελλάδος σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης. Χωροθετεί εκτάσεις για την ανέγερση μεγάλων και σύγχρονων campuses κοντά σε Κέντρα Παγκόσμιου Πολιτισμού (Ολυμπία, Δελφοί, Δίον, Κνωσός, Στάγειρα, Δωδώνη, Ιθάκη κ.λ,π) και προσκαλεί μερικά από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα προσφέροντας ένα ελκυστικό πακέτο κινήτρων.

Επεκτείνονται με ταχείς ρυθμούς οι επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αξία της ακίνητης περιουσίας που εντάσσεται στα σχέδια.

Κατατίθεται πρόταση για την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης η οποία και θα προβεί στην εκπόνηση ενός νέου Καταστατικού Χάρτη που θα αναδιοργανώνει τη χώρα εκ βάθρων.

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν ισχυρό αέρα δημιουργίας που θα μας παρασύρει όλους προς τα εμπρός. Ένα “σοκ επανεκκίνησης”

Τι λέτε;

Αν τα κάνουμε αυτά (και πολλά άλλα) μες το 2012, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις αγορές το 2013;

Θα τα καταφέρουμε να απεμπλακούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό της Τρόϊκας;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More