ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΟΠΟΥ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ


Οι φόβοι στο Μέγαρο Μαξίμου για τις συναντήσεις στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, το «Όχι» του Αλέκου Παπαδόπουλου για το Ταμείο των αποκρατικοποιήσεων και η αναβίωση του μπλοκ των εκσυγχρονιστών.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα πως το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον το πιο αντι – δημοφιλές κόμμα. Η μεγάλη κάμψη προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου, αφού η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται. Και ο Γιώργος Παπανδρέου «χάνει» από τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό όμως που επίσης φοβούνται στην κυβέρνηση, παράλληλα με τον αντίκτυπο της υλοποίησης των μέτρων στην κοινωνία, είναι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Σημίτη.

Άλλωστε, το ΟΧΙ του Αλέκου Παπαδόπουλου να τεθεί επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, η «φυγή» του Γιώργου Φλωρίδη, αλλά και η προετοιμασία εξόδου συγκεκριμένων στελεχών από την Ιπποκράτους, δείχνουν ξεκάθαρα πως στις επόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα είναι μεταλλαγμένο, διχασμένο και χωρισμένο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το μπλοκ των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ αναβιώνει και αναμένεται σύντομα να βγει στην αντεπίθεση, μάλιστα και ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης θα κάνει την επανεμφάνισή του σε σύντομο χρονικό διάστημα, δείχνοντας πως κάτι «μαγειρεύεται», κάτι κινείται.

Δεν είναι τυχαίο πως το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού έχει γίνει «πολιτική γιάφκα», καθώς στελέχη του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ (ακόμα και σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) το έχουν επισκεφθεί και να έχουν συναντηθεί μαζί του.

Δεν είναι επίσης τυχαίο πως το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου, ακούγεται ιδιαίτερα για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα, με τα άλλα κόμματα ήδη να ανησυχούν! Το όνομα του πρώην υπουργού άλλωστε αποτέλεσε σημείο τριβής στη Βουλή, για το ποιος τον είχε προσεγγίσει πρώτος, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Καρατζαφέρη να ακονίζουν τα ξίφη τους.

Το ΟΧΙ λοιπόν του πρώην υπουργού, οδηγεί τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς τόσο εκείνος όσο και τα μέλη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ βλέπουυν πως το κόμμα του Γιάννη Δημαρά, με φιλοσφία εκ διαμέτρου αντίθετη της δικής τους, δεν περπατάει στις δημοσκοπήσεις, δεν πείθει και αδυνατεί να λάβει αναγνωρισιμότητα.

Τουναντίον, το νέο κόμμα θα έχει στελέχη τα οποία έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην πολιτική, έχουν θητεύσει σε «υπουργικές» καρέκλες και θα έχουν ως αναφορά τις περιόδους Σημίτη. Άλλωστε, ποτέ τα συγκεκριμένα στελέχη δεν έφυγαν από το άρμα του πρώην πρωθυπουργού. Ακόμα και σημερινοί βουλευτές που ανήκουν στο μπλοκ Σημίτη, προτίμησαν τη σιωπή στις ψηφοφορίες του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού, αφού δεν ήθελαν να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν… τριγμούς που θα αποτελούσαν «καραμέλα» για το Μέγαρο Μαξίμου στην περίπτωση που τώρα αποχωρήσουν.

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου, με… 153 βουλευτές, όπως έχει πει, δεν πρόκειται να κυβερνήσει…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More