ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΤΣΑΜΠΑ ΦΩΣ


Ζήτημα συνεργασίας στο ενεργειακό πεδίο Ελλάδας - Γερμανίας θέτει ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ. Ο κ. Κάιτελ δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ότι είναι «μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε και να επενδύσουμε πολλά δισ. ευρώ στη χώρα σας, όπου ο ήλιος είναι άφθονος» και προσθέτει πως μετά το τέλος της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία πρέπει η χώρα να βρει άλλες ενεργειακές διεξόδους.

Σε άλλη συνέντευξη του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χανς-Πέτερ Κάιτελ τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «Businessplan» και ένα πρόγραμμα επενδύσεων μακράς πνοής που θα στηρίξει ενεργά την ελληνική οικονομία.

«Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι και να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου η οικονομίας της χώρας να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της», τόνισε ο κ. Κάιτελ.

Ο γερμανός βιομήχανος, που έχει επενδύσει και ο ίδιος στην Ελλάδα, απορρίπτει κάθε σκέψη για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. «Οποιοδήποτε λύση που θα αποσκοπούσε στην αποχώρηση των αδύναμων ή των ισχυρών χωρών από την ΟΝΕ θα ήταν ολέθρια, επικίνδυνη και εξωπραγματική», υπογράμμισε ο Χανς-Πέτερ Κάιτελ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More