ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ;


Ξεπερνά κάθε …φαντασία η εγκύκλιος του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη προς τις Εφορίες όλης της χώρας, η οποία ουσιαστικά δίνει εντολή για μία στάση πληρωμών… ολίγων ημερών για μισθοδοσία, δαπάνες, επιστροφές φόρων και γενικά για κάθε δαπάνη που αφορά της ΔΟΥ.
Παράλληλα, η ανάδειξη του μείζονος αυτού θέματος, φέρνει στο προσκήνιο και ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ των αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου…

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ερωτηθείς στη Βουλή από δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν αφορά τους μισθούς! Ωστόσο, η εγκύκλιος είναι σαφής και αναφέρεται και στις δαπάνες μισθοδοσίας…

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών που αναστέλλει τις πληρωμές του Δημοσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.
Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο.
Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις». (κάντε κλικ στην εικόνα για να την δείτε καλύτερα)
Καλά τα λέει ο κ. Βρούτσης, αλλά ότι πρόκειται για λογιστικό κόλπο... αν θέλουμε το πιστεύουμε. Μπορεί κάλλιστα να πρόκειται και για πρόβλημα ρευστότητας... Και δεν θέλουμε να υποπτευθούμε πως πρόκειται για προάγγελο μεγαλύτερων δεινών...


Προσέξτε και την εγκύκλιο ότι δεν λέει πότε ακριβώς θα επαναληφθούν οι πληρωμές. Λέει απλώς αλλά για μετά την 1η Αυγούστου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More