ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ;ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ!



Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των γερμανών φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης καταλογίζει άγνοια στην καγκλελάριο Μέρκελ και επικρίνει τη στάση της στο ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγου.«Νομίζω ότι η κυρία Μέρκελ έχει επικοινωνιακό πρόβλημα, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη. Στο τέλος τα ευρωομόλογα θα έρθουν. Ηδη υπάρχουν», εκτίμησε ο κ.Χατζημαρκάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι.

Η γερμανίδα καγκελάριος κατά τον ίδιο, αντί να κάνει μία εκστρατεία που θα εξηγεί τι θα γίνει, μάχεται κατά του ευρώ.
Για το θέμα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους των 110 δισ. ευρώ, ο κ. Χατζημαρκάκης δεν αποκλείει να μπει και αυτό στη διαπραγμάτευση για το ευρωομόλογο: Υπάρχει ο φόβος ότι θα γίνει ένα παζάρι με τον Γιούνκερ και άλλους, λέγοντας «δώσαμε επιμήκυνση, δεν θέλουμε ευρωομόλογο».

«Δεν καταλαβαίνει»

«Μην ξεχνάτε ότι η κυρία Μέρκελ μεγάλωσε ως τα 35 της στο καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας. Η Ανατολική Γερμανία δεν γνώριζε ούτε δάνεια ούτε ομόλογα. Υπήρχε ένα μόνο δάνειο, οι 7.000 που έπαιρνε κάθε ζευγάρι που παντρευόταν και το «ξεπλήρωνε» με τα παιδιά που έκανε. Και η Μέρκελ δεν έχει παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά αλλά με την κρίση «ξαφνιάστηκε και η ίδια, μάλλον δεν καταλάβαινε. Ο δικός μου ο πρόεδρος, που είναι τώρα υπουργός Εξωτερικών, την κρίση την ελληνική δεν την καταλάβαινε, δεν ντρέπομαι να το πω».

Οι υπουργοί Οικονομικών κ. Σόιμπλε και Οικονομίας Μπρούντερλε καταλάβαιναν, η Μέρκελ όμως δεν τους άκουγε. Εκανε αυτό που ήθελε η ίδια και χάνει. Νομίζει ότι μαχόμενη το ευρώ κερδίζει τη συμπάθεια των Γερμανών, όμως θα χάσει τη μάχη και την εμπιστοσύνη τους.

Η ερμηνεία της γερμανικής επιφυλακτικότητας

Οι Γερμανοί είχαν πάντα μία ευαισθησία για το νόμισμά τους, το μάρκο, στην εποχή που ακολούθησε το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, εν είδει εκδήλωσης πατριωτισμού όταν ακόμη ήταν υπό τον έλεγχο των Συμμάχων.

«Τους είπαν ότι θα χάσετε το μάρκο αλλά θα έχετε το ευρώ και οι συνθήκες θα είναι ίδιες. Τώρα οι Γερμανοί βλέπουν ότι οι συνθήκες αλλάζουν κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα. Σωτηρία Ελλάδας, σωτηρία Ιρλανδίας... φοβάται ο γερμανός φορολογούμενος ότι θα πληρώνει και ότι το ευρώ δεν είναι πλέον το μάρκο και θα υπάρξει ένας πληθωρισμός», σημείωσε ο ευρωβουλευτής.

Page Title and URL MAKEDONIA IS GREECE: «Η Μέρκελ δεν καταλαβαίνει»... http://makedonia-is-greece.blogspot.com/2010/12/blog-post_6879.html#ixzz17eIFxuJ0

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More