ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΘΕΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Δεύτερο καρφί προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν "έριξε" ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ,σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ. Παραδέχτηκε βέβαια ότι η κατάσταση είναι...ζόρικη: "Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν ήρθα εδώ να ωραιοποιήσω την κατάσταση, περνάμε μια πάρα πολύ «ζόρικη» περίοδο ως χώρα. Άρα λοιπόν, για τις εργασιακές σχέσεις, δεν θέλω να βάλω τα διλήμματα, τα οποία όμως είναι υπαρκτά.
Εδώ τίθεται και ένα ζήτημα ευρύτερης ευθύνης από την πλευρά των επιχειρηματιών. Επειδή μιλάμε όλοι για ανάληψη εθνικής ευθύνης, η κυβέρνηση την αναλαμβάνει. Όμως πρέπει και οι επιχειρηματίες, οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, να αναλάβουν πραγματικά σήμερα τις εθνικές τους ευθύνες.

Να μην περιμένουν από το κράτος, από το πολιτικό σύστημα, να μην περιμένουν από τον κόσμο της εργασίας να σηκώσουν στην πλάτη τους, όλο αυτό το δυσβάσταχτο βάρος.
Στην κυβέρνηση, δεν πιστεύουμε ότι το σοβαρό δομικό πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, θα επιλυθεί μέσα από τη συμπίεση του μισθολογικού, του εργατικού κόστους".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More