ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Αποδοκίμασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega κατηγόρησε τους Εβραίους, για τα δεινά των λαών σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες με τα ομόφυλα ζευγάρια δηλαδή μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών» είχε πει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιά βγάζοντας μάλιστα το συμπέρασμα ότι «ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία.

Δεν ενθυμείστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών».

Ο Γιώργος Πεταλωτής με σκληρή γλωσσά απάντησε στον Ιεράρχη επισημαίνοντας ότι «οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο, προσβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα».

Πάντως, το θέμα έχει φτάσει και στο Ισραήλ καθώς η μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναπαράγει της δηλώσεις του Μητροπολίτης σε δημοσίευμα με τίτλο «Έλληνας ανώτατος Ιερέας κατηγορεί τους Εβραίους για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More