ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΖΗΤΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ


"Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους εναντίον τέτοιου είδους λόγων - μίσους και τους ηγέτες της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας να απομακρύνουν άμεσα αυτό το πρόσωπο από την θέση του". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρόεδρο του "Ευρωπαϊκού Εβραικού Κογκρέσσου", Moshe Kantor και αφορούν τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος από ότι φαίνεται βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς εβραϊσμού, για τις δηλώσεις του, σε τηλεοπτικό σταθμό, σχετικά με την οικονομική κρίση, αλλά και τις απόψεις του για την προσπάθεια που γίνεται για την καταστροφή της οικογένειας και ως εκ τούτου των εθνικών κρατών.

Αυτό που φαίνεται ότι πείραξε τους εκπροσώπους των εβραϊκών κοινοτήτων, ήταν δύο συγκεκριμένες απαντήσεις του Σεραφείμ, στις οποίες αναφέρθηκε στον ρόλο του διεθνούς Σιωνισμού: "Ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών". Αλλά και η αναφορά του στον ρόλο των Εβραίων τραπεζιτών, όπως οι Ροκφέλερ και ο Σόρος στην διεθνή οικονομική κρίση.
Προφανώς οι ανεξάρτητες φωνές, που δεν μπαίνουν στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας ενοχλούν. Ο κ. Όμως Moshe Kantor τώρα τελευταία επεμβαίνει ολοένα και συχνότερα στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας. Θυμίζουμε ότι πριν κάποιους μήνες ήταν αυτός ο οποίος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας του να επέμβει στην δικαιοσύνη, προκειμένου να καταδικαστεί ο Κώστας Πλεύρης. Σήμερα επεμβαίνει και πάλι, ζητώντας την κατάπνιξη της ελευθερίας του λόγου στην χώρα μας, αλλά και ζητά να έχει ... λόγο σε ότι αφορά την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αυτό και αν είναι πρωτόγνωρο. Να ζητά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσσου, να διώχνει η Εκκλησία, όποιον Ιεράρχη έχει απόψεις που δεν του αρέσουν. Γιατί, ακόμη καλύτερα να μην ζητά από τους υποψηφίους Ιεράρχες, να του στέλνουν "εκθέσεις", ως μέσο αξιολόγησής τους, έτσι ώστε να αποφασίζει αυτός, ποίος θα γίνεται Μητροπολίτης...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More