ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΜΕΘΩΝΗ


Δυναμικά θα δώσει το παρών του ο Δήμος Μεθώνης στην Φιλοξένια.
Ο Δήμος με το τουριστικό του έντυπο θα προβάλει αυτό το χαρισματικό μέρος όπου μεθούσε ο Δίας και στον ίδιο τόπο, σήμερα, τρεις γραφικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί ο Μακρύγιαλος, η Μεθώνη και η Νέα Αγαθούπολη καθώς και το Π. Ελευθεροχώρι μαγεύουν τον επισκέπτη.

Ο Δήμος μέσα από το έντυπο υλικό του θα προβάλει την αρχαίο πολιτισμό του, όπως το νεολιθικό οικισμό του Μακρύγιαλου, την αρχαία Πύδνα, τους Μακεδονικούς Τάφους, το νεκροταφείο της Αρχαίας Πύδνας, την Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Βυζαντινής Επισκοπής και την Κρήνη Ελευθεροχωρίου της μεταβυζαντινής περιόδου.

Θα προβάλει στον επισκέπτη τον υδροβιότοπο του Δέλτα Αλιάκμονα, που είναι προστατευμένος με την συνθήκη Ramsar, στη βόρεια πλευρά του Δήμου, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα που μαγεύουν τον επισκέπτη.

Θα προβάλει την Νέα Αγαθούπολη όπου βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών το θεαματικό Περίπτερο και το Παρατηρητήριο πουλιών, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στον υγρότοπο.

Τέλος ο Δήμος θα προβάλει το λοφώδες της περιοχής, την πανοραμική θέα του Θερμαϊκού κόλπου, την θάλασσα, την ηρεμία του τοπίου που έλκουν και σαγηνεύουν τον επισκέπτη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More