ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ;


Η Κυβέρνηση προωθεί την απόδοση του τζαμιού «Φετιχιέ» στο Μοναστηράκι ως λατρευτικού χώρους τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα, σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη του περιοδικού «Επίκαιρα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς. Προκειμένου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως έως το τέλος του χρόνου, το τζαμί να αποδοθεί στους μουσουλμάνους, χωρίς τα ελληνικά μνημεία που βρίσκεται σε αυτό.

Τα περισσότερα από τα αντικείμενα που υπάρχουν στο τζαμί, πρόκειται να μεταφερθούν στη λυόμενη αποθήκη στον περίβολο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης.

Σημειώνεται επίσης ότι η δημιουργία ενός λατρευτικού χώρου των μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια από τις πλέον βασικές προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στις σχέσεις με τη χώρα μας.

Ερωτάται ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης από τον Μάκη Βορίδη:
Αληθεύει η πληροφορία περί λειτουργίας του συγκεκριμένου τζαμιού ως λατρευτικού χώρου καθώς και η πληροφορία περί εργασιών μεταφοράς των αρχαίων αντικειμένων που στεγάζει;
Αποτέλεσε ή όχι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας το τζαμί στο Μοναστηράκι;

300.000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ 300.000 ΕΒΡΑΙΟΙ!
Τα ίδια και χειρότερα θέλει να κάνει και ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» δηλώνει ευθαρσώς: «Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία.

Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».

Ποιος είναι ο στόχος του; Απαντά ο ίδιος: «Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά;

Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ».

Για την πρόθεση του Μπουτάρη, όσων αφορά τη δημιουργία μνημείου για τους Νεότουρκους, ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε σκωπτικά: Ο κ Μπουτάρης πρέπει να αντιληφθεί και να κατανοήσει ότι ζει σε μία πόλη όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι απόγονοι Ποντίων και Μικρασιατών.

Είναι αδιανόητο με τους 52.184 σταυρούς που πήρε να θέλει να δημιουργήσει μνημείο Νεότουρκων, όταν είναι γνωστό ότι οι Νεότουρκοι κατέστρεψαν Πόντιους, Μικρασιάτες και άλλες μειονότητες! Οι απόψεις του μέχρι σήμερα φαινόταν γραφικές.
Τώρα αποδεικνύονται επικίνδυνες. Η ρήση του Δημόκριτου αποτυπώνει τις πράξεις του: Πολλοί μολονότι κάνουν τις αισχρότερες πράξεις, βρίσκουν τα λογικότατα (περί τουρισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων) επιχειρήματα για να τις σκεπάσουν…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More