ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΧΩΣ ΙΣΤΟΡΙΑ


Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έσπευσε να θριαμβολογήσει για την έλλειψη κενών και προβλημάτων, ασκώντας -για μια ακόμη φορά- επικοινωνιακή πολιτική εντυπώσεων.
Σε διάστημα λιγότερο του μηνός, ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία, τα κενά καθημερινά εμφανίζονται αυξανόμενα, ενώ τα τμήματα με υπεράριθμους μαθητές πλησιάζουν σήμερα τα 700, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.
Παράλληλα, πρώτο δείγμα αλλαγής στο χώρο της εκπαίδευσης αποτελεί το θλιβερό φαινόμενο της κατάργησης της νεώτερης Eλληνικής ιστορίας από το Λύκειο, το οποίο από υποχρεωτικό έγινε μάθημα επιλογής, καθώς και ο δήθεν “ευρωπαϊκός προσανατολισμός” του μαθήματος! Δεν είναι τυχαία και η αφαίρεση της λέξεως “ΕΘΝΙΚΗ” από τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας…
Η εικόνα των σχολείων, σήμερα, αποκαλύπτει ότι, ούτε “ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” υφίσταται, ούτε η διακήρυξη “πρώτα ο μαθητής” έγινε πραγματικότητα.
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ασκείται με εντυπωσιακούς τίτλους-εξαγγελίες, κενούς περιεχομένου και με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Απαιτείται υπευθυνότητα και συνέπεια.
Καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να καλύψει άμεσα κενά και λειτουργικές ανάγκες στα σχολεία της Επικράτειας και να δώσει σαφείς εξηγήσεις για την βάναυση προσβολή εις βάρος της ιστορίας μας»




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More