ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ


Η Τουρκία είχε πολλές φορές προβλήματα με τη Ρωσία, αυτό δε σημαίνει ότι κάθε πρόβλημα της Τουρκίας πρέπει να θεωρούμε ότι θα οδηγήσει σε πόλεμο τις δύο αυτές χώρες, και μάλιστα ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι που θα μας δώσει την Κωνσταντινούπολη.

Δεν καταλαβαίνω ακόμη ποια η σχέση του προβλήματος της Τουρκίας με το θέμα των 12 μιλίων. Δεν είδα στις ειδήσεις καμία αναφορά προς το παρόν για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Τα χρόνια περνούν, και ίσως η πίστη μερικών κλονίζεται από την ανυπομονησία. Υπομονή, θα συμβούν και αυτά, αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμβούν σήμερα ή αύριο, ή μέσα στη χρονιά που διανύουμε ή μέσα στην επόμενη. Μπορεί να γίνουν και σε 5 χρόνια ή και περισσότερο.

Σίγουρα, δεν περιμένουμε να καθυστερήσουν. Η γενιά μας θα τα δει. Αυτό το έχει πει ο πατέρας Παΐσιος. Επίσης βλέπουμε και πολλές προφητείες να έχουν επαληθευτεί. Όχι όμως όλες.

Για να τα βάλουμε λοιπόν κάτω, τι πρέπει να έχει προηγηθεί:

1. Τα "εξαμίλια", με όλα όσα λέει ο πατέρας Παΐσιος, όταν εξηγεί τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό:
Αυτό ακόμα ΔΕΝ έχει γίνει. Έχει αρχίσει βέβαια να υπάρχει μια συζήτηση γύρω από το ζήτημα και έχουν αρχίσει να γίνονται κάποια βήματα, αλλά προς το παρόν, δε έχει βγει επίσημα κάτι τέτοιο. Ούτε ο πρωθυπουργός είπε τίποτα, ούτε καμία συζήτηση με την Τουρκία πάνω στο θέμα έγινε, ούτε τίποτα. Το αντίθετο, εμφανίζουμε μια μνημειώδη υποχωρητικότητα.
Έχει γίνει όμως κάτι ενδιαφέρον από την Τουρκία: εμφανίστηκαν οι Τούρκοι ελαφρώς ελαστικοί στο θέμα του casus belli, γεγονός που δείχνει ότι ίσως βρούνε το θάρρος οι δικοί μας πολιτικοί να ψελλίσουν μια-δυο λέξεις επ' αυτού.

2. Τα φράγματα και το στέγνωμα του Ευφράτη, που λέει η αποκάλυψη και εξηγεί πάλι ο πατέρας Παΐσιος.
Αυτό έχει γίνει. Όντως οι Τούρκοι έχουν πλέον χτίσει τα φράγματα και ο Ευφράτης έχει πλέον καταστραφεί.
-σας παραπέμπω σε ένα άρθρο της Καθημερινής από τον απρίλιο του 2010:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/w articles world 2 22/04/2010 398416

3.Τα χωριά που θα ενωθούν και ο Κραβασαράς στον Άθωνα που θα ανθίσει(από μια προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που δεν είναι όμως από τις πιο έγκυρες). Και αυτό έχει γίνει.

4. Η Εγνατία οδός και η ολοκλήρωσή της που πάλι, ο πατέρας Παΐσιος εξηγεί τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Η Εγνατία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (ως εκ θαύματος, γιατί είναι απορίας άξιο που καταφέραμε ένα τόσο μεγάλο έργο), οπότε και αυτό το σημείο έχει γίνει.

5. Η ανάκληση των πρεσβευτών από τις δύο χώρες που είχε πει ο πατέρας Παίσιος.
Αυτό προφανώς θα γίνει λίγο πριν τον πόλεμο και ΔΕΝ έχει γίνει ακόμα.

6. Το γκρέμισμα του τέμενους του Ομάρ.
Αυτό, σύμφωνα με λεγόμενα του πατρός Παϊσίου πάντοτε, θα γίνει αφού ξεκινήσει ο πόλεμος και δεν έχει γίνει. Ωστόσο, αυτό το σημείο δεν πρέπει να το περιμένουμε για να δούμε τον πόλεμο να ξεκινάει. Το γκρέμισμα του τεμένους θα είναι σημάδι ότι οι Εβραίοι ετοιμάζουν τον 3ο ναό του Σολομώντα, ο οποίος και θα ετοιμάσει την έλευση του αντιχρίστου.

Η κατάσταση οδηγεί λοιπόν προς τα εκεί, αλλά το πιο σημαντικό σημείο, τα εξαμίλια, δεν έχει ακόμη φανεί.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/w articles world 2 22/04/2010 398416


Πνίγουν 214 αρχαιολογικούς χώρους
Το σχεδιαζόμενο φράγμα στον πόταμο Τίγρη εξυπηρετεί ενεργειακούς και γεωπολιτικούς στόχους



ΧΑΣΑΝΚΕΪΦ. Δύο φορές σχηματίστηκαν κοινοπραξίες με τη συμμετοχή ξένων εταιρειών για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου φράγματος Ιλισού στον ποταμό Τίγρη και δύο φορές οι ξένοι έκαναν πίσω. Τώρα, έπειτα από τρεις δεκαετίες σχεδιασμού, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι τα έργα για την κατασκευή του φράγματος ξεκινούν με χρηματοδότηση από τουρκικές τράπεζες και άλλες πηγές, πιθανόν αραβικές.
Η τουρκική τράπεζας Ακμπάνκ θα προσφέρει μέρος του 1,5 δισ. δολ. που απαιτείται για την κατασκευή. «Οι τράπεζες μπαίνουν στα έργα αυτά μόνο με οικονομικά κριτήρια. Το φράγμα Ιλισού θα είναι το τελευταίο παράδειγμα τέτοιου είδους για εμάς. Από δω και πέρα θα προσέχουμε και τις περιβαλλοντικές πτυχές», δήλωσε η επικεφαλής της τράπεζας Σουζάν Σαμπαντσί Ντιντσέρ.
Οι αντιδράσεις για το φράγμα, που θα έχει μήκος 1.820 μέτρα και ύψος 135, ενώ θα δημιουργεί ταμιευτήρα έκτασης 313 τετρ. χιλιομέτρων, προέρχονται κυρίως από αρχαιολόγους. «Το έργο απειλεί 214 αρχαιολογικούς χώρους» είπε ο ιστορικός Αντνάν Τσεβίκ. «Στην περιοχή υπάρχουν προϊστορικά, ελληνικά, Ασυριακά, Σασανιδικά, και προ-οθωμανικά ευρήματα» προσέθεσε.
Η Μεσοποταμία θεωρείται το λίκνο του ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς εκεί βρέθηκαν για πρώτη φορά πολλές από τις ποικιλίες φυτών και ζώων που λειτούργησαν ως κινητήρια δύναμη του πολιτισμού. Η πόλη Χασάνκεϊφ, που θα βυθιστεί από την τεχνητή λίμνη, κατοικείται αδιάκοπα τα τελευταία 10.000 χρόνια.
Η τουρκική κυβέρνηση επιμένει στην κατασκευή του φράγματος για λόγους ενεργειακούς (το φράγμα, δυναμικότητας 1.200 MW θα προσφέρει το 3% της ενέργειας της χώρας) αλλά και γεωπολιτικούς. Μέσα από το φράγμα Ιλισού και τα υπόλοιπα 20 που περιλαμβάνονται στα Μεγάλα Εργα Νοτιοανατολικής Ανατολίας, η Αγκυρα θα ανακόπτει την ροή του Τίγρη και του Ευφράτη, στερώντας πολύτιμους υδάτινους πόρους από τη Συρία και το Ιράκ.
Χιλιάδες εκτοπίσεις
Το φράγμα Ιλισού θα εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους, (43.000 σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, πάνω από 70.000 σύμφωνα με τους πολέμιους του έργου), ενώ οι αποζημιώσεις που προσφέρονται από το τουρκικό κράτος θεωρούνται ανεπαρκείς.
Γι’ αυτό τον λόγο και γενικά για τη μη συμμόρφωση της τουρκικής πλευράς με τις οδηγίες της Παγκόσμιας Τράπεζας για την κατασκευή μεγάλων φραγμάτων (μετά από πολλές αρνητικές εμπειρίες σε ολόκληρο τον κόσμο, η Παγκόσμια Τράπεζα κατήρτισε κατάλογο μέτρων για να μετριάζονται οι οικονομικές, ανθρώπινες, φυσικές και πολιτιστικές συνέπειες της κατασκευής φραγμάτων) το γερμανικό, ελβετικό και αυστριακό Δημόσιο απέσυραν τον Ιούλιο 2009 τις εγγυήσεις προς τις τράπεζές τους που συμμετείχαν στη δεύτερη διεθνή κοινοπραξία. Η πρώτη κοινοπραξία είχε καταρρεύσει για αντίστοιχους λόγους το 2001.
«Ο Ευφράτης έχει ήδη καταστραφεί και τώρα ήρθε η σειρά του Τίγρη» δήλωσε ο δικηγόρος Μουράτ Κανό, που έχει προσφύγει δικαστικά κατά του έργου. «Ο Ερντογάν παρακολουθεί προσωπικά το έργο και ζητάει οικονομική βοήθεια από αραβικές χώρες, αφού η υποστήριξη των (τουρκικών τραπεζών) Ακμπάνκ και Γκαραντί δεν θα είναι αρκετή».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More