ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΛΕΘΡΟΣ


Δεν το λένε φωναχτά επειδή είμαστε λίγο πριν από τις νομαρχιακές εκλογές και φοβούνται ότι αν πουν όλη την αλήθεια στο λαό θα χάσουν ψήφους.
Η κατάσταση έχει ως εξής: Ο ασθενής βρίσκεται στην εντατική και επιβάλλονται άμεσες λύσεις. Δηλαδή, η εξής μία: Περιορισμός του δημόσιου τομέα. Ή θα ανοίξουν τις πόρτες του δημοσίου και θα αρχίσουν να πετάνε κόσμο από το παράθυρο ή θα μειώσουν δραστικά τους μισθούς. Υπάρχει και μία ακόμη πρόταση στο τραπέζι, η εβδομάδα των τεσσάρων ημερών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι δαπάνες. Ξέρουν ότι όσους φόρους κι αν επιβάλλουν είναι αδύνατον να πιάσουν τους στόχους τους με την αγορά να βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας. Η μείωση του δημόσιου τομέα είναι μονόδρομος, ανεξάρτητα από το πόσες φορές θα το διαψεύσουν στις επόμενες ημέρες. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το άλλοθι του ΔΝΤ. Θα πουν ότι αυτοί δεν ήθελαν, αλλά τους ανάγκασαν. Η ουσία, πάντως, παραμένει η ίδια.Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν στους επόμενους μήνες στη μέγγενη της κρίσης.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ
ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More