ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας, κ. Χαράλαμπο Καστανίδη.
Κοιν.: Πρωθυπουργό της κυβέρνησης, κ. Γιώργιο Α. Παπανδρέου,
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια,
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή,
Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου,
Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιο Καλαμίδα,
Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ελευθέριο Οικονόμου.

Με αφορμή την πρόσφατη συνδρομή της κυβέρνησης προς την Ελληνική Αστυνομία για την προληπτική πάταξη των καταλήψεων στα σχολεία.

Με αφορμή τις κλήσεις για να παραστούν στη δίκη τους όπου λαμβάνουν μαθητές που πέρυσι συμμετείχαν σε κατάληψη. Πρόκειται για διώξεις εναντίον 105 μαθητών στις 29 Οκτωβρίου 2010 για συμμετοχή στην κατάληψη του σχολείου τους, του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας από 12/10 έως 16/10/2009.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα αιτήματα για τα οποία ξεκίνησαν οι μαθητές τις καταλήψεις το 2010 για να διεκδικήσουν βασικά τους δικαιώματα και να καλύψουν βασικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους όπως βιβλία και πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα, τα οποία καλούνται να πληρώσουν.

Δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση.

Να σταματήσει άμεσα η βία προς κάθε μαθητή.

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των μαθητών.

Να καταργηθεί άμεσα η "πράξη νομοθετικού περιεχόμενου", δηλαδή το "ιδιώνυμο" εναντίον των μαθητών.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών.

Ζητάμε την άμεση επέμβαση παιδοψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση και πρόληψη ρατσιστικών και επιθετικών φαινομένων από εκπαιδευτικούς ή μαθητές, χωρίς τη συνδρομή της διαπαιδαγώγησης που επιβάλλεται βίαια και αυταρχικά. Το ίδιο ζητάμε και για την Ελληνική Αστυνομία.

Δηλώνουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στις διεκδικήσεις των μαθητών και ζητάμε την άμεση καταβολή χρημάτων από το κράτος για τη σωστή λειτουργία των σχολείων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More