ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.....ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΩΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ)ΥΠΟΥΡΓΟΙ (ΕΘΝΙΚΗΣ) ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ
Ε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΝΔΙΝΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΓΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ

Αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα αποτελούν στο εξής το Ιντερνετ και οι νέες τεχνολογίες.
Ηδη από φέτος... οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου θα μπορούν να παρακολουθούν υποστηρικτικά μαθήματα μέσω Διαδικτύου, ενώ φορητά εργαστήρια με υπολογιστές θα τοποθετηθούν στα 800 ολοήμερα σχολεία με το αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών.

Σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου περιέγραψε τις κατευθυντήριες γραμμές για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για το πέρασμα των ελληνικών σχολείων στην ψηφιακή εποχή. Μεταξύ άλλων, η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι μπαίνουν διαδραστικοί πίνακες στη Β’ Γυμνασίου και πως όλα τα μαθήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού θα είναι διαθέσιμα μέσω Ιντερνετ. Απώτερος στόχος του υπουργείου είναι η πιστοποίηση της γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και της ξένης γλώσσας να γίνεται μέσα στο Γυμνάσιο και χωρίς φροντιστήριο.

Πέρα από τις καινοτομίες του «Ψηφιακού Σχολείου», η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την εκ βάθρων αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών. «Από του χρόνου η Α’ Λυκείου θα έχει καινούργιο πρόγραμμα. Τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου στην Α’ Λυκείου, θα φοιτήσουν σε μια Β΄ και Γ΄ Λυκείου τελείως διαφορετική, με πολύ λίγα μαθήματα. Θα έχουν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, στα οποία θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου. Σε ό,τι αφορά τον νέο τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός αποκάλυψε ότι η βαθμολογία του Λυκείου θα λαμβάνεται υπόψη για την εισαγωγή και πως κάθε ίδρυμα θα ορίζει σε ποια μαθήματα θα πρέπει να εξεταστούν οι υποψήφιοι.

Αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά, η υπουργός Παιδείας απέρριψε εκ νέου τις κατηγορίες για μεγάλο αριθμό κενών θέσεων εκπαιδευτικών και υποστήριξε ότι στόχος είναι οι είκοσι πέντε μαθητές ανά τμήμα.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μίλησε και για το νέο καθεστώς στις φοιτητικές μετεγγραφές, τονίζοντας ότι στο εξής οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More