ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ


ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΕΤΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΜΕ(ΕΠΙΤΗΔΕΣ) ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ(ΕΠΙΤΗΔΕΣ)ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ε ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ;
ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ( ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ) ΤΟ ΣΤΗΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΘΙΚΟ ΔΙΣΤΑΓΜΟ
ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ
Η ΧΩΡΑ ΕΑΛΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ
Το Αυστραλιανό-Μακεδονικό Συμβούλιο (AMAC) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το αυστραλιανό πανεπιστήμιο Victoria University, που εδρεύει στη Βικτώρια, ότι διεξάγει μια "προσβλητική" για τον Ελληνισμό έρευνα, σε συνεργασία με ένα "εθνικιστικό λόμπι" των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ που.. αποκαλείται. "United Macedonian Diaspora".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του AMAC, το οποίο έγραψε σχετική επιστολή στο πανεπιστήμιο και ζητά απαντήσεις, η έρευνα γίνεται σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Οι ενστάσεις του AMAC στηρίζονται, βασικά, σε δυο λόγους.Όπως αναφέρει, η οργάνωση"United Macedonian Diaspora" είναι ένα "εθνικιστικό λόμπι", που εδρεύει στις ΗΠΑ και είναι γνωστή ότι υποστηρίζει πως μέρος της ΠΓΔΜ είναι "υπό ελληνική και βουλγαρική κατοχή".

Ο δεύτερος λόγος είναι το ερωτηματολόγιο της έρευνας.

Για παράδειγμα στην ερώτηση για τον τόπο γέννησης οι ερωτώμενοι έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν "Μακεδονία του Αιγαίου".

"Ο όρος αυτός", υποστηρίζει το AMAC, "καθιερώθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας για να νομιμοποιηθούν οι επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Μακεδονίας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης".

Μια άλλη ερώτηση ζητά από τους ερωτώμενους να δηλώσουν αν συμφωνούν με το αναγνωρίσει η Αυστραλία την ΠΓΔΜ "χωρίς όρους".

Το AMAC αναφέρει ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως ένα αυστραλιανό πανεπιστήμιο συνεργάζεται με ένα φορέα που χρησιμοποιεί προσβλητικές και ρατσιστικές ορολογίες για την διεξαγωγή μιας "ανθρωπολογικής μελέτης".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More