ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

«Στρατηγικός στόχος του Βελιγραδίου είναι η απόκτηση κοινών συνόρων με την Ελλάδα»
 «Ο στρατηγικός στόχος της Σερβίας είναι να αποκτήσει κοινά σύνορα με την Ελλάδα.
 Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
 Πιο σημαντικό κομμάτι για αυτήν είναι τα Σκόπια. 
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που εμποδίζει τα Σκόπια να προχωρήσουν τα τελευταία 20 χρόνια. Στην πραγματικότητα οι Σέρβοι υπάρχουν... ... στην περιοχή των Σκοπίων από το 1912». 
Τα παραπάνω είπε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων των Σκοπίων Νάσερ Σελμάνι. «Το πρόβλημα στα Σκόπια είναι ότι πριν από είκοσι χρόνια χτίσαμε μια εικονική δημοκρατία.
 Επί 20 χρόνια οικοδομούμε μια καρικατούρα των θεσμών όπως πραγματικά θα πρέπει να είναι σε ένα δημοκρατικό κράτος», είπε ο Σελμάνι. «Αλλά τώρα είναι σε όλους φανερό και δεν μπορεί να κρυφτεί αυτό το φανταστικό παιχνίδι μας από τον κόσμο που βλέπει ότι είναι αστείο», τονίζει ο Σελμάνι. 
Για όλα φταίει η Ελλάδα «Ωστόσο θα πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι τα Σκόπια δεν είναι οι μοναδικοί φταίχτες για τη σημερινή κατάσταση στα Βαλκάνια.
 Είμαστε μάρτυρες μια ανεύθυνης πολιτικής από την Ελλάδα. 
Οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν εκπληρώνουν το ρόλο που αναμένεται από αυτούς, να παρασύρουν την περιοχή στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική του 19ου αιώνα», τονίζει ο Σελμάνι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More