ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλο θόρυβο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη, στη λεγόμενη «Μακεδονική» Ραδιοφωνία Τηλεόραση των Σκοπίων. 
Και αυτό γιατί τάχθηκε υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία. 
Και δεν έμεινε εκεί: είπε πως μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα υιοθετηθεί μια νέα εξωτερική πολιτική που δεν θα έχει σχέση με την εθνικιστική που επικρατεί έως και σήμερα! «Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει μια νέα ατμόσφαιρα... 
Η εξωτερική πολιτική θα βασιστεί στις ιδέες της ειρήνης και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των γειτονικών κρατών. 
Πιστεύουμε ότι θα διαμορφωθεί μια νέα εξωτερική πολιτική και όχι η εθνικιστική που υπάρχει σήμερα και υπήρχε στο παρελθόν». 
Και είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει ένα τέλος στη «διάκριση» που υφίστανται οι «Μακεδόνες» πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά δεν τους επιτρέπεται κάτι τέτοιο από τις ελληνικές αρχές. 
 Και ειπώθηκαν και άλλα αντεθνικά: «Το όλο θέμα θα κλείσει σε φιλικό και θα βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. 
Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για σύνθετη ονομασία. Erga omnes. Είναι η επίσημη θέση αυτή τη στιγμή. 
Πιστεύω θα βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί και τους πολίτες της Μακεδονίας.
 Η προσωπική μου θέση είναι ότι η χώρα σας και κάθε χώρα στον κόσμο μπορεί και πρέπει να διαλέγει όποια ονομασία επιθυμεί χωρίς να την εμποδίζει μια γειτονική χώρα... 
Υπάρχουν πολλές πολιτικές απόψεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. 
Υπάρχουν αυτές οι φωνές που μιλούν για σύνθετη ονομασία, υπάρχουν όμως και άλλες φωνές, όπως οι δικές μας, που μιλούν για αυτοπροσδιορισμό».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More