ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΝΕΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Για άλλη μία φορά, ο πρόεδρος του Ιράν έβαλε στο στόχαστρο το Ισραήλ, λέγοντας ότι «το Ισραήλ είναι ένας καρκίνος που σύντομα θα αφαιρεθεί.
Ακόμη και ένα κύτταρο να μείνει από αυτούς στη γη της Παλαιστίνης, η ιστορία θα επαναληφθεί
».
Η ομιλία του Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ έγινε στα πλαίσια διαδηλώσεων κατά του... Ισραήλ και θρησκευτικής επετείου ευκαιρία της Ημέρας αλ Κοντς (Ιερουσαλήμ) και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση.
«Μία νέα Μέση Ανατολή θα γεννηθεί, στην οποία δεν θα υπάρχουν ούτε Σιωνιστές, ούτε Αμερικανοί, με τη βοήθεια του Θεού».
Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών που ήρθαν από όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν στην Ημέρα αλ Κοντς, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις ιρανικές αρχές στο τέλος του μήνα του Ραμαζανιού σε ένδειξη συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους.

«Εκείνοι (οι Δυτικοί) λένε ότι θέλουν μια νέα Μέση Ανατολή. Θέλουμε κι εμείς μια νέα Μέση Ανατολή, όμως στη δική μας δεν θα υπάρχει ίχνος των σιωνιστών», πρόσθεσε ο Αχμαντινετζάντ.

«Οι σιωνιστές θα φύγουν και η αμερικανική κυριαρχία στον κόσμο θα τελειώσει», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ο ίδιος κατήγγειλε την πρόταση για τη δημιουργία δύο κρατών για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

«Εκείνοι (οι ΗΠΑ) θέλουν ένα σενάριο: να γίνει δεκτή η λύση των δύο κρατών. Παρόλο που θα δώσουν το 80% της γης των Παλαιστινίων στους Παλαιστίνιους και θα κρατήσουν το 20% (για τους Ισραηλινούς). Θα είναι επικίνδυνο, θα εκμηδενιστούν χρόνια αντίστασης», σημείωσε ο Αχμαντινετζάντ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More