ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η ΑΠΟΒΛΗΤΑ


Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πιερίας -
Δελτίο Τύπου 27 Αυγούστου 2012
Τουρισμός ή Απόβλητα;
Καθώς η μικρής διάρκειας τουριστική περίοδος στην περιοχή μας ολοκληρώνεται και καθώς ετοιμαζόμαστε να αποτιμήσουμε τις νέες απώλειες στον κατ΄ ευφημισμόν τελικά “πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης” της περιοχής μας τον τουρισμό, βρισκόμαστε επίσης μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να προβλέπουμε νέες απώλειες για τις επερχόμενες περιόδους , λόγω της προφανούς μειωμένης ευαισθησίας – ή της καθόλου ευαισθησίας – των τοπικών ιθυνόντων και αρχόντων μας!!!

Είμαστε πεπεισμένοι πως σήμερα και κατόπιν των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, τόσο οι συμπολίτες μας αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που εισηγήθηκαν θετικά, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Δίου – Ολύμπου οι οποίοι υπερψήφισαν την κύρωση της σύμβασης εναπόθεσης αποβλήτων της εταιρείας TOSOH, στο παλαιό λατομείο του Λιτοχώρου, έχουν αντιληφθεί πια το μέγεθος της πρόχειρης αρχικής τους απόφασης.


Ως Ένωση Ξενοδόχων μας είναι εξαιρετικά άβολο να επιχειρούμε την επιστημονική δική μας προσέγγιση – τεκμηρίωση για το θέμα ή την οικονομική του διάσταση για το ταμείο του δήμου Δίου – Ολύμπου. Είναι όμως πασιφανές πια, πως ανεξάρτητα από τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων υπηρεσιακών και μη παραγόντων για την έλλειψη σοβαρού κινδύνου μολύνσεως του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας, το συγκεκριμένο θέμα ως μείζον θέμα “ψυχολογίας” του επισκέπτη και κυρίως του κατοίκου της περιοχής μας έχει λάβει πια μια άλλη διάσταση.


Την πραγματική του διάσταση.


Βεβαίως και βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε προσπάθειας (όπως η αποψινή στο Ν. Παντελεήμονα στις 20:30), για την ακύρωση μιας τέτοιας πράξης η οποία προσβάλει εμάς ως κατοίκους, προσβάλει όσους κατοίκησαν την Πιερική γη στους αιώνες, προσβάλει όλους εκείνους οι οποίοι έχουν πραγματικούς λόγους να επισκέπτονται την περιοχή και κυρίως προσβάλει το μυθικό Όλυμπο.


Για την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας


Αφροδίτη Λέϊνα

Πρόεδρος Δ.Σ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More