ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 17Ν ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ...
Ο Βενιος Αγγελόπουλος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν από τους πρώτους μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν. Μεταξύ άλλων είχε καταθέσει και τα εξής εντυπωσιακά, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά της δίκης:
“(…) Δεν μπορεί να έχει κανένας την ίδια αντιμετώπιση απέναντι σε μια οργάνωση η οποία αποκαλείται, και είναι –άσχετο αν ευοδώθηκε ή όχι η δράση της –, είναι μία οργάνωση επαναστατική η οποία απέτυχε να κάνει την επανάσταση την οποία ευαγγελιζόταν”.
“(…) Για τα θύματα τα ίδια πρώτα απ’ όλα και για τους οικείους των θυμάτων, αυτά είχαν προφανώς βαρύτατες επιπτώσεις όπως κάθε ανθρωποκτονία. Αλλά στην πολιτική ζωή του τόπου (…) θεωρώ ότι δεν είχαν εμβέλεια. Γιατί; Διότι εκ του αποτελέσματος, εάν μία επαναστατική οργάνωση πιστεύει ότι σκοτώνοντας ένα άτομο τον χρόνο θα σκοτώσει όλους όσους ενέχονται στο πλέγμα της εξουσίας και αν το πλέγμα της εξουσίας περιλαμβάνει 10.000 άτομα, τότε σε 10.000 χρόνια θα ξοφλήσει, είναι απλά μαθηματικά Δημοτικού. Επομένως, δεν είναι το να σκοτώνεις έναν τον χρόνο που θα φέρει την επανάσταση, αλλά το να βρεις μιμητές. Μιμητές όμως δεν βρέθηκαν (…)”

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More