ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Μυστική συνάντηση Ελλήνων αξιωματούχων με την αντιπολίτευση της πΓΔΜ για την ονομασία μιας οδού.
Τον παραπάνω τίτλο φέρει άρθρο του Σκοπιανού φιλοκυβερνητικού ΜΙΝΑ, το οποίο υποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες διαδηλώσεις του αντιπολιτευόμενου SDSM, και θα δούμε γιατί. Διαβάζουμε λοιπόν:

"Επί δύο ημέρες το αντιπολιτευόμενο κόμμα SDSM επιχείρησε να δημιουργήσει κάποιου είδους «κρίση», προσπάθησε να εισέλθει δια της βίας στο δημαρχείο της πόλης των Σκοπίων γιατί, όπως ισχυρίζονται, η πόλη αποφάσισε να μετονομάσει ένα δρόμο που φέρει το όνομα ενός διάσημου ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Στεβάν Ναούμοφ (Stevan -Stiv- Naumov).

Η αλήθεια είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση απλά θα αφαιρέσει το όνομα Stiv Naumov από την οδό στην οποία βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών, και θα δώσει το όνομα του σε έναν πολύ μεγαλύτερο δρόμο στο κέντρο της πόλης όπως σίγουρα του αξίζει.

Γιατί λοιπόν διαμαρτύρεται υστερικά το SDSM, κρατώντας φωτογραφίες του Stiv Naumov και ισχυριζόμενο ψευδώς ότι το όνομα του δρόμου του είχε αφαιρεθεί, όταν στην πραγματικότητα μια πολύ μεγαλύτερη λεωφόρος θα φέρει το όνομά του;"

Και εδώ είναι που γίνεται το θέμα ενδιαφέρον.

Η οδός στην οποία βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών και φέρει το όνομα του Stiv Naumov, θα μετονομαστεί σε οδός Φιλίππου Β' του Μακεδόνα!!!

Τι σημαίνει αυτό; Όλη η επίσημη εξωτερική αλληλογραφία που θα φτάνει στα Σκόπια από τις ξένες κυβερνήσεις θα αναγράφει την διεύθυνση Φιλίππου Β' του Μακεδόνα. Το ίδιο φυσικά θα ισχύει και για την εξερχόμενη αλληλογραφία. Για παράδειγμα, εάν η Αθήνα θέλει να στείλει επίσημη επιστολή προς τα Σκόπια, θα πρέπει να αναγράφει την οδό Φιλίππου Β' του Μακεδόνα, διαφορετικά θα επιστρέφει πίσω στην Αθήνα. Πανούργοι οι Σκοπιανοί!

Και συνεχίζει το ΜΙΝΑ:

"Αυτό σημαίνει ότι οι υστερικές και ξαφνικές διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν από το SDSM δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον Stiv Naumov, αλλά είναι μάλλον εναντίον του Φιλίππου Β'!

Εσωτερική πηγή του SDSM παραδέχτηκε ότι η διαμαρτυρία δεν είχε να κάνει με τον Stiv Naumov, αλλά με την μετονομασία της διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών και ότι η διαμαρτυρία παραγγέλθηκε από την Αθήνα" (!!!)

Στην πραγματικότητα, η Αθήνα πικράθηκε τόσο από την μετονομασία ώστε Έλληνες αξιωματούχοι συναντήθηκαν κρυφά με αξιωματούχους του SDSM. Οι Έλληνες αξιωματούχοι εξέφρασαν το παράποντο ότι η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στην ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασαν την ευαισθησία τους στο γεγονός ότι ολόκληρος ο κόσμος θα είναι αλληλογραφεί με τα Σκόπια ταχυδρομώντας τα πάντα στην οδό "Φιλίππου Β' του Μακεδόνα" καθώς το σύνολο του διπλωματικού ταχυδρομείου περνάει από το Υπουργείο Εξωτερικών."

Το ΜΙΝΑ αναφέρει ότι κατά τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με την πηγή του SDSM, υπήρξαν έξι διαφορετικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και του SDSM. (Ονόματα δεν αναφέρει, τα κρατάει κρυφά). Κύριο θέμα στις μεταξύ τους συζητήσεις ήταν οι θέσεις σχετικά με τη λεγόμενη διαδικασία "αρχαιοποίησης", ένας όρος που επινοήθηκε από το SDSM, και τον χρησιμοποιεί η Αθήνα για να επιτεθεί και να καταστρέψει την εικόνα της ''Μακεδονίας'' (sic) στο εξωτερικό. Άλλες συζητήσεις για το θέμα της ονομασίας περιλάμβαναν τις θέσεις του SDSM σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Το ΜΙΝΑ τονίζει δε ότι, μόλις τον τελευταίο μήνα, και οι δύο εταίροι του συνασπισμού του SDSM, Τίτο Πετκόφσκι και του Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος άλλαξε την υπηκοότητα του σε Βουλγαρική, δήλωσαν αποδοχή των Ελληνικών θέσεων για την αλλαγή του ονόματος σε Βόρεια ή Ανω Μακεδονία, ενώ το SDSM δεν αντέδρασε σε αυτή τη "σύμπτωση", επειδή δεν ήταν σύμπτωση.

Οι Σκοπιανοί αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα τεστ του SDSM προς την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα: βοηθείστε μας να επιστρέψουμε στην εξουσία, και θα λύσουμε το θέμα της ονομασίας αμέσως (δηλαδή θα αλλάξουμε το όνομα).

Αναφέρει επίσης ότι στα απομνημονεύματα του ο Γκλιγκόροφ δηλώνει σαφώς ότι αξιωματούχοι του SDSM έχουν αναπτύξει πολύ στενούς δεσμούς με τις ελληνικές δομές με αποτέλεσμα να λαμβάνουν ρολόγια 50.000 - 150.000 δολαρίων, διαμερίσματα διακοπών στην Ελλάδα, μετρητά.. Ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ είπε ότι του είχαν προσφερθεί ανεκτίμητα έργα τέχνης, αμφορείς 4.000 χρόνων κλπ. (σ.σ.Αν είναι έτσι, ποιοί ήταν αυτοί;;)

Η πηγή του ΜΙΝΑ αναφέρει ότι "Έλληνες αξιωματούχοι είχαν διατάξει το SDSM να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσει η μετονομασία μιας τόσο ζωτικής οδού σε Φιλίππου Β'. Και αυτό είναι εναντίον της στρατηγικής που αναπτύχθηκε από τον Ευάγγελο Κωφό (σ.σ.ΕΛΙΑΜΕΠ), ο οποίος είχε δηλώσει πως οτιδήποτε σχετίζεται με τη Μακεδονία πρέπει να διαγραφεί. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο δημιουργός του ζητήματος για την ονομασία έχει ήδη δηλώσει ότι "δεν θα λυπηθούμε χρήματα ή πόρους για την επίτευξη αυτού του στόχου." "

Το ΜΙΝΑ καταλήγει: "Η διαμαρτυρία του SDSM δεν είχε τίποτα να κάνει με τον Stiv Naumov ή τη ζωή του από τη στιγμή που το όνομα του θα φέρει μια πολύ μεγαλύτερη οδός. Το SDSM ακολουθεί απλώς τις παραγγελίες."





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More