ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


Το ΔΝΤ πήρε τελικά θέση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα όπως μεταδίδει το Reuters. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Κριστίν Λαγκαρντ μιλώντας στην Ολλανδική τηλεόραση είπε πως οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα πρέπει να δείξουν τη βούληση τους να παραμείνουν στην ευρωζώνη, ενώ, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ "θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και σκληρή εξέλιξη και όχι μόνο για την Ελλάδα".

"Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το καλύτερο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η χώρα έχει την πολιτική βούληση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να παραμείνει στην ευρωζώνη, κάτι που φαίνεται πως είναι και η επιθυμία του λαού. Αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την προσπάθεια να τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει τεθεί σε ισχύ και βάση του οποίου οι ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν να στηρίξουν τη χώρα."

Το ΔΝΤ είχε, από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και μέχρι τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ στην ολλανδική τηλεόραση, αρνηθεί να τοποθετηθεί επί του "ελληνικού προβλήματος", λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης. Η τοποθέτηση της γενικής διευθύντριας έγινε αφού ανακοινώθηκε πως καθήκοντα νέου πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Πικραμένος και πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων υπηρεσιακών υπουργών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More