ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σ’ ένα δημοσίευμα του το BBC αναρωτιέται γιατι δέν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα ακόμη η βασίλισσα Ελισάβετ…
“Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μια πολυταξιδευμένη μονάρχης.
Έχει επισκεφθεί 116 χώρες ώς βασίλισσα της Αγγλίας αλλά όχι την Ελλάδα. Γιατί;
Η βασίλισσα έχει ταξιδέψει απο τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα έθνη γι αυτό ίσως να είναι περίεργο που δεν έχει επισκεφθεί την γενέτειρα του συζύγου της, του Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο Ιστορικός Hugo Vickers δήλωσε οτι ο Φίλιππος είναι ένας «έλληνας πρίγκιπας» γι’αυτό και αυτη είναι μια ενδιαφέρουσα παράλειψη.
Ο λόγος, πιστεύει ο ιστορικός είναι λόγω της ιστορίας της μοναρχίας στην Ελλάδα, η οποία επηρεάζει άμεσα την οικογένεια του Πρίγκιπα Φιλίππου.
Δεν άρεσε ποτέ στον Φίλιππο η Ελλάδα υποστηρίζει ο Vickers καθώς ο πατέρας του, πρίγκιπας Ανδρέας δικάστηκε στην Ελλάδα και διακυνδύνευσε την εκτέλεση.
Το 1963 ο βασιλιάς Παύλος επισκέφθηκε την Βρετανία αλλά ήταν μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη επισκεψη καθώς εκείνη την περίοδο η Ελλάδα είχε μια σειρά πολιτικών κρατουμένων.
Μετά απο αυτή την επίσκεψη ο βασιλιάς Παύλος πέθανε και ο διάδοχος του, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος – ο ξάδελφος του Φίλιππου - ανατράπηκε όταν καταργήθηκε η μοναρχία το 1973.
Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ζεί στο Λονδίνο διατηρεί μια στενή σχέση με την βασιλισσα Ελισάβετ και ακόμη θεωρεί τον εαυτό του βασιλιά της Ελλάδος σημειώνει ο δημοσιογράφος των Τimes Michael Binyon.
Όλα αυτα έκαναν τα πράγματα πολύ δύσκολα λέει ο Vickers.
Υποψιάζεται όμως ότι η βασίλισσα της Αγγλίας δεν έχει λάβει ποτέ επίσημη πρόσκληση απο τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και γι αυτό και δεν την έχει επισκεφθεί.”

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More