ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΚΕΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ


H συγγραφέας του best seller "Tο Νησί", Victoria Hislop, γράφει σε άρθρο της στην Daily Telegraph για τη ζωή της στην Ελλάδα.

"Το πάθος μου για την Ελλάδα άρχισε την πρώτη μέρα που πήγα εκεί για διακοπές πριν από 30 χρόνια και έχει γίνει πιο έντονο από τότε. Συμμετείχα στο πάρτι της Ελλάδας και τώρα μοιράζομαι την αδιαθεσία μετά από το hangover. Είναι απελπιστικά οδυνηρό και λυπηρό".

"Οι Έλληνες είναι ένας πολύ περήφανος λαός και νιώθουν ταπεινωμένοι από αυτό που τους έχει συμβεί. Τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, κάποιος θα αναφέρει το θέμα του χρέους, αλλά και για το πόσα χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από την εποχή του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου" αναφέρει.

Γράφει πως "Οι περισσότεροι Έλληνες δεν κάνουν πλάκα με το ευρώ", ενώ εξομολογείται πως δεν τολμά να αποσύρει κάποια από τα χρήματα που διατηρεί σε ελληνική τράπεζα, καθώς νιώθει πως έτσι θα έδειχνε μια μορφή απιστίας απέναντι στην Ελλάδα. Ο τουρισμός, λέει, είναι ένας κλάδος από τον οποίο οι Έλληνες μπορούν να κερδίσουν πολλά, όταν αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν τα "δώρα των θεών".

Η συγγραφέας, δίνοντας έναν αισιόδοξο τόνο στο άρθρο της, έκλεισε λέγοντας:"Ασυνήθιστο για Μάη μήνα, έβρεξε πολύ την περασμένη εβδομάδα. Από το μπαλκόνι μου μπορούσα να δω το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Ύστερα από αρκετές ώρες, ο κόσμος έφυγε και ξαφνικά βγήκε ένα ουράνιο τόξο στον αθηναϊκό ουρανό. H Ελλάδα έλκει το δράμα. Είναι πάντα πάνω από τη ζωή. Ελπίζω, για το καλό όλων σ’ αυτή την εκπληκτική χώρα, ότι το ουράνιο τόξο που βγήκε μετά την μπόρα στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας να ήταν συμβολικό και η Ελλάδα σύντομα να βρει το κανάτι με το χρυσό", καταλήγει.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More