ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ


Ένα απίστευτο παρασκήνιο με πρωταγωνιστή τον Λουκά Παπαδήμο απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η εταιρεία Rothchild έστειλε την απάντηση στους Ρώσους και όχι η Ελληνική κυβέρνηση!!! Ο Παπαδήμος μαριονέτα και θεατής των εξελίξεων που ζημιώνουν την χώρα.

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος


Οι αρμόδιοι του ρωσογερμανικού fund energy έμειναν άναυδοι παραλαμβάνοντας όχι επίσημη απάντηση του Ελληνικού κράτους στην πρόταση που υπέβαλαν για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού δικτύου μεταφοράς ενέργειας, αλλά ένα γράμμα της εταιρείας Rothchild and Sons, χωρίς ημερομηνία καλά-καλά και άλλα τυπικά στοιχεία, με το οποίο απορριπτόταν, για τυπικούς λόγους, η πρότασή τους!!!

Οι Rothchild ενεργούσαν από κοινού με την UBS, ως σύμβουλοι ιδιωτικοποιήσεων της «ελληνικής κυβέρνησης». Το fund energy έσπευσε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Βερολίνο, που κινητοποίησε τον Ράιχενμπαχ.

Των εξελίξεων αυτών προηγήθηκε επίσκεψη αστραπή του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και παραστάσεις του πρέσβη στον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Μητρόπουλο. Το μήνυμα ήταν σαφές: «Τέρμα τα αστεία με τους Ρώσους. Πουθενά Ρώσοι στον ενεργειακό τομέα. Θα τα δώσετε όλα στην κρατική εταιρεία του Ισραήλ και στις ελληνικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί της».

Σκηνές απείρου κάλλους ακολούθησαν, καθώς ο Ρώσος πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιουσούποφ έσπευδε στην Αθήνα με το αεροπλάνο του σε αναζήτηση του Μητρόπουλου, που είχε πάει όμως στο Ισραήλ. Φανταστείτε την έκπληξη των Ρώσων όταν ανακάλυψαν ότι ο Μητρόπουλος μετά το Ισραήλ πήγε στη Μόσχα, όπου έγινε… άφαντος! Τον έψαχνε το Κρεμλίνο, τον έψαχνε η Gazprom, στο τέλος φώναξαν τον Έλληνα πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών να τον ρωτήσουνε που βρίσκεται και γιατί αποφεύγει την επαφή με τις ρωσικές αρχές!

Εφραίμ, Άκης, Πούτιν
Είχε προηγηθεί άλλο «θρίλερ». Ρώσος υπουργός βολιδοσκόπησε στενό συνεργάτη του Παπαδήμου για το ενδεχόμενο ιδιωτικής επίσκεψης που ήθελε να πραγματοποιήσει ο Πούτιν στο Άγιο Όρος, περιλαμβανομένης και της Μονής Βατοπεδίου, την οποία είχε επισκεφθεί και κατά το παρελθόν. Η Αθήνα του έθεσε δύο όρους: Να συναντηθεί στην Θεσσαλονίκη με τον Παπαδήμο και να αποφύγει το Βατοπέδι.

Κατόπιν αυτού, δεν υπήρξε επισήμως αίτημα. Μία πανίσχυρη Ελλάδα δεν έχει λόγους να ενδιαφέρεται αν θα προκαλέσει ρωσική δυσαρέσκεια…

Όποιος σκέφτεται βρίσκει ενδιαφέρουσες συμπτώσεις στις υποθέσεις των δύο μόνων φυλακισθέντων για διαφθορά, Εφραίμ και Άκη. Ο Εφραίμ, για παράδειγμα, φυλακίστηκε αμέσως μετά την θριαμβευτική περιοδεία στην Ρωσία, όπου τον φιλοξένησε ο Πούτιν. Ο Άκης κατηγορείται για μίζες από προμήθειες γερμανικών και ρωσικών όπλων.

Σεβόμενοι τώρα εμείς τις άοκνες κρατικές/δικαστικές προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς, καταλήξαμε λογικά και υποχρεωτικά στο εξής συμπέρασμα: Οι ΗΠΑ που διαθέτουν στην Ελλάδα την συντριπτική πλειοψηφία στρατιωτικών εξοπλισμών, είναι τέρατα εντιμότητας και διαφάνειας. Ούτε που τους περνά από το μυαλό η ιδέα να «λαδώσουν» Έλληνες πολιτικούς ή να κάνουν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις…

Περιοδικό «Επίκαιρα»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More