ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Την αντίθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργατικών... Συνδικάτων (ETUC) προς το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που υιοθετήθηκε από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου «Europolitique», με τίτλο: «Η ΕΕ βρίσκεται σε λάθος δρόμο, εκτιμούν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα».
Το δημοσίευμα επισημαίνει τη δήλωση της γενικής γραμματέως της ETUC, Μπερναντέτ Σεγκόλ, ότι «ο στόχος της Συνόδου Κορυφής να υπάρξει ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, είναι εξαιρετικός, αλλά τα μέσα και οι πολιτικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν αποτελούν αντικείμενο συγκεκριμένων δεσμεύσεων».
Η ΕΤUC εκτιμά ότι αυτή η συνθήκη -η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον για τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ, καθώς και για την επίδειξη μεγαλύτερης αλληλεγγύης από τη γερμανική πλευρά- θα επιβάλει ακόμα μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα στην Ευρώπη και θα εμποδίσει την αύξηση των θέσεων εργασίας.
«Με την υιοθέτηση αυτής της συνθήκης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθετεί τη λάθος στρατηγική. Αντί να προσανατολιστεί σε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση των μηχανισμών οικονομικής αλληλεγγύης, η ΕΕ επιλέγει να ακολουθήσει τον δρόμο της μόνιμης και αυτοματοποιημένης λιτότητας. Πρόκειται για μία λανθασμένη στρατηγική, μία στρατηγική "απωλειών", γιατί με αυτές τις αποφάσεις αναστέλλεται κάθε πιθανότητα δημοσιονομικής ανάκαμψης, ενώ παράλληλα αυξάνεται η κοινωνική ανησυχία που προκαλείται», τονίζει η κ. Σεγκόλ.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More