ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΦΤΗΝΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ


Το δίλλημα το οποίο τα επιτελεία προεκλογικού αγώνα των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων θα προτάξουν είναι: ευρώ ή απομόνωση (χρεωκοπία).

Οι εκλογές, μπροστά στο κίνδυνο να αναδειχθεί η αριστερά σε πρώτη δύναμη, θα πάρουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και το ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία, παρά τις διαφορές που θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ότι έχουν, θα συνταχθούν στην ίδια όχθη, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα των εκλογών να υπάρξουν μαζί σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Αυτό που προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν Σαμαράς και Βενιζέλος (ο οποίος όλα δείχνουν πως θα επικρατήσει οποιουδήποτε άλλου μέσα στο ΠΑΣΟΚ) προτιμήσουν Παπαδήμο για πρωθυπουργό ή τον αρχηγό του κόμματος που θα έχει πάρει κεφάλι.

Προς αυτή την κατεύθυνση της συνεννόησης μεταξύ των δύο κομμάτων κινήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα στο ΕΒΕΑ. Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως το «ναι» της προηγούμενης Κυριακής άμβλυνε τις αντιθέσεις μεταξύ των κομμάτων που εναλλάσσονταν στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια και πως θα πρέπει όλοι μας να έχουμε στραμμένο το βλέμμα όχι στην Κυριακή των εκλογών, αλλά στη Δευτέρα μετά τις εκλογές.

Στην ουσία, με αυτόν τον τρόπο, θα πάρει πνοή το δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου που δεν έγινε.

Ο μέχρι και σήμερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε το φθινόπωρο του 2011 να αποφασίσει ο λαός για την πορεία του, χωρίς όμως ο ίδιος να πάρει το ρίσκο να εγκαταλείψει τότε την εξουσία.

Τότε η απάντηση που λάμβανε επανέφερε το ερώτημα: γιατί δεν πάμε σε εκλογές;

Στις επόμενες εκλογές, λοιπόν, πρόκειται να τεθούν ταυτόχρονα όλα τα ζητήματα.

Θα δοθεί ο λόγος στον λαό για να αποφασίσει για την μετέπειτα πορεία της χώρας, θα κριθεί η στάση της αριστεράς και θα παίξουν ίσως την τελευταία τους ζαριά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας πιστεύουν πως ο ελληνικός λαός θα δεχτεί το δίλλημα, ωστόσο οι σοβαρές δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να προδιαγράψουν το αποτέλεσμα.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΡΑ.ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΩ ΦΤΗΝΩΝ ΔΙΛΛΗΜΑΤΩΝ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More